Sikeres pályázat a Korona épülete első emeletének felújítására

Ismét eredményesen pályázott Csurgó egy határon átnyúló projekttel, melynek keretében megújulhat a Korona épületének önkormányzati tulajdonban lévő első emelete. A horvát partnerrel, Pitomacsa városával két éve már volt egy közös pályázat, amelynek sikerességéből kiindulva, újra az együttgondolkodás mellett döntöttek a korábbi partnerek. A mintegy 200 millió Ft-os forrásból egy multifunkcionális terem kerül kialakításra, valamint egy interaktív kiállítótér.

Sikeres pályázat a Korona épülete első emeletének felújítására

Csurgó polgármestere többször hangsúlyozta a pályázatok rendkívül fontos szerepét a város fejlődése érdekében. Folyamatosan nézik és keresik a lehetőségeket egy-egy uniós vagy állami forrás megszerzésére. Jelenleg is több pályázat van elbírálás alatt, melyek közül az egyik, egy komolyabb összegű projekt, pozitív elbírálást kapott.


A nyertes pályázatnak köszönhetően több dolog kerül kialakításra a Korona épületének első emeletén.


Több beruházásnál figyelembe kell venni a munkálatok során az időjárást, de szerencsére ebben az esetben ez a tényező nem játszik szerepet, mivel belső felújításról van szó. Így akár év végén el is indulhat a kivitelezés.


Füstös János azt is elmondta, hogy egy másik horvát partnerrel is nyújtottak be egy határon átnyúló projektre pályázatot, amelyik viszont nem nyert. De újra be fogják adni, remélve, hogy akkor már pozitív elbírálásban fog részesülni az apróbb módosításokat, korrigálásokat követően