Sokoldalú művész volt az idei év első vendége

A hetedik találkozóval folytatódott a Csokonai Református Iskola irodalmi sorozata, amely az első volt ebben az esztendőben. Ráadásul egy rendkívül sokoldalú művész érkezett egy tartalmas beszélgetésre Kovács József igazgatóval, Kollár-Klemencz László személyében. A dalszerző, zenész, író, forgatókönyvíró a méltán jó hírnévnek és népszerűségnek örvendő Kistehén Zenekar alapítója és énekese. Csurgóra nagyon szívesen jött a rendkívül szórakoztató találkozóra, melyből természetesen nem hiányozhatott a zenélés sem.

Sokoldalú művész volt az idei év első vendége

Újabb sokoldalú művészt ismerhettek meg azok, akik eljöttek csütörtökön a református gimnázium dísztermébe. A „Csokonai.rtf” néven futó irodalmi sorozat idei első vendége ugyanis Kollár-Klemencz László volt, aki kiváló író, forgatókönyvíró, filmes szakember, akinek a hírnevet igazából a zenélés hozta meg.


1991-ben alapította meg az Andersen nevű zenekarát, mellyel rengeteget turnézott Európában és Amerikában. Az együttes három év múlva feloszlott, és ekkor kiábrándult lett, elfordult a zenétől.


2002-ben a Sziget Fesztivál reklámjaként vált népszerűvé a Kistehénnek a figurája, amelyet Igor Lazin rajzolt. A Kistehén dalt pedig Kollár-Klemecz László írta és énekelte. Óriási lett a sikere, ami igazából megalapozta, megszilárdította a művész hírnevét is. A sikertől felbuzdulva megjelent az első lemezük is, melyet aztán kétévente követték az újabbak. A zenéléssel párhuzamosan folyamatosan jelen volt az életében az írás is, ami szintén meghatározza művészetét. Novellás kötete jelent ugyanis meg, melynek anyaga munkássága során született meg.


A csurgói találkozóra feleségével, Révai Sára fotóművésszel érkezett volna, de egy örömteli családi esemény miatt egyedül tudott csak eljönni, hiszen most zárult le számukra egy örökbefogadási eljárás, melynek eredményeként Roland nevű kisfiukkal gyarapodott a családjuk.


Az irodalmi találkozó résztvevői egy rendkívül tartalmas és szórakoztató beszélgetés tanúi lehettek, amely során Kollár-Klemencz László személyében nagyszerű művészt ismerhettek meg.