Szent Miklós napja is megemlítésre került advent második vasárnapján

A várakozás időszaka a keresztény emberek számára nagyon fontos, hisz a karácsonyt megelőző négy vasárnapon keresztül egy-egy újabb gyertyát gyújtunk meg a koszorún, jelezve szenteste közeledtét. A második vasárnapján Göndics János esperes, plébános osztja meg velünk gondolatait, melyek közt Mikulás napja lévén, beszélt Szent Miklós püspök életéről is. Ezen kívül egy adventi dal is felcsendül tőle.

Szent Miklós napja is megemlítésre került advent második vasárnapján

Vasárnapról-vasárnapra eggyel több gyertyát gyújtunk meg az adventi koszorún. Ez jelenti a fényt, ami karácsonykor kiteljesedik. Göndics János plébános szerint ez a hagyomány az eltelt időszakban sem változott.

A katolikus egyházban is jelen vannak azok a szokások, tradíciók, melyek fontosak a karácsonyt megelőző időszakban, ilyenek például a színek jelentése, vagy a böjtölés. A hajnali misék, a roráték is a készületet segítik.

Advent második vasárnapja ebben az esztendőben különleges, hisz ezen a napon érkezik a Mikulás. A plébános erről sem feledkezett meg.

Végezetül egy személyes emlékét is megosztotta, ami számára meghatározó ádvent ünnepével kapcsolatban. Útravalóként pedig, az ünnepre hangolódva, egy katolikus énekkel kedveskedett.