Szentágothai professzorról szólt az előadás a Semmelweis Napon

Június 30-án tartotta meg a Semmelweis napi ünnepségét a Csurgó Kistérségi Járóbeteg Szakellátó központ. A Himnusz eléneklését követően Füstös János polgármester mondott köszöntőt. Ebben az esztendőben Szentágothai János professzorról emlékezett meg előadásában dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos, több oldaláról is bemutatva a kiváló tudóst és orvost.

Szentágothai professzorról szólt az előadás a Semmelweis Napon

Július 1-je a magyar egészségügy napja, a Semmelweis nap. 1992 óta ünneplik ezt a napot, mely Semmelweis Ignác orvos, „az anyák megmentőjének” születésnapja. 2010-ben az Országgyűlés ezt a napot az egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nappá nyilvánította. A Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ évente bensőséges ünnepség keretében emlékezik meg e napról. Ebben az esztendőben június 30-án, pénteken a kora délutáni órákban hívták meg a szervezők a kistérség orvosait, egészségügyi szakdolgozóit és gyógyszertári dolgozóit. A rendezvény a Himnusz eléneklésével kezdődött, majd Füstös János polgármester köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően tartotta meg hagyományos előadását Dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos, ezúttal prof. dr. Szentágothai Jánosról, kiemelve a kiváló professzor sokoldalúságát. A művészet, az oktatás és vallás terén egyaránt.

 

Az előadást követően került sor a kiemelkedően dolgozók oklevéllel történő elismerésére. A Semmelweis Napot ebben az évben is állófogadás zárta.