Szépen szerepeltek az óvodások a versmondó versenyen

Versmondó versenyre került sor a Mókuskert Óvodában, melyen természetesen meghívást kapott mindhárom csurgói óvoda. Ezen a nagycsoportosok vettek részt, amely egyben felmérés is számukra az iskolaérettség szempontjából. A zsűri nagyon megdicsérte mind a 39 kis versmondót, akik közül hetet külön elismerésben részesített.

Szépen szerepeltek az óvodások a versmondó versenyen

Több éve rendez már a Mesevár Óvoda mindhárom csurgói óvoda nagycsoportosai számára versmondó versenyt.

 

Az alkalomra nem könnyű kiválasztani a megfelelő művet. Volt egyébként, akit a szülei készítettek fel, de természetesen többségüket az óvó nénik. Közülük Vargáné Hegedűs Magdolna különleges helyzetben volt, hiszen a Csokonai Irodalmi Kör tagja, aki régóta a versek szerelmese.

 

„Megpróbáljuk terelgetni a gyermekeket, hogy megfelelő hanglejtéssel, hangszínnel, tekintettartással, illetve testtartással adjanak elő egy verset. Természetesen mindezt a koruknak megfelelő mértékben” – emelte ki az óvónő.

 

A versenyre 41 nagycsoportos jelentkezett, akik közül ketten megbetegedtek, így összesen 39-en mondták el jól megtanult verseiket. A produkciókat egy négytagú zsűri értékelte.

 

„Nagyon nagy élmény volt a verseket végighallgatni, az értékelés folyamán pedig teljes mértékben egyetértettünk a hallott produkciók tekintetében” – mondta Kovács József zsűrielnök, a református iskola igazgatója.

 

Természetesen mindenki kapott egy-egy elismerő oklevelet, illetve jutalmat, de végül heten kerültek külön elismerésre.