Színes programok a Csurgói Őszi Napokon

Szeptember 23 és 24-én került megrendezésre a Csurgói Őszi Napok. A kettőnapos fesztivál keretében, pénteken délután a Festetics Városok Találkozójára került sor. A szombati nap a főzőversennyel vette kezdetét, majd mesemondóversenyre és helytörténeti kerékpártúrára került sor. Délutántól a kulturális programoké volt a főszerep. A rendezvényt, a tavalyi fesztiválhoz hasonlóan, élő koncert zárta, ahol ezúttal a Rudán Joe Band lépett fel.

Színes programok a Csurgói Őszi Napokon

Szeptember utolsó hétvégéjén, ahogy már a hosszú évek alatt megszokhattuk, fesztiváltól volt hangos városunk. A Csurgói Őszi Napok fő helyszíne idén a sportcsarnok melletti parkoló volt. A rendezvényt ezúttal is kettőnaposra szervezték. Pénteken a Festetics Városok Találkozójára került sor a közösségi házban. Itt a három résztvevő város, Keszthely, Hévíz és Csurgó fiataljai mérték össze tudásukat egy többfordulós történelmi vetélkedőben, amely természetesen gróf Festetics Györgyhöz kapcsolódott. Az egész délutánt betöltő rendezvény az esti gálaműsorral zárult. A szombati nap a főzőversennyel indult, majd az önkormányzat épületétől elrajtoltak a helytörténeti kerékpártúra résztvevői. Úti céljuk az Alsok-sarkadi városrész volt. Ezzel párhuzamosan a közösségi házban a háromtagú zsűri hallgatta meg és értékelte azokat a gyermekeket, akik beneveztek az idei mesemondóversenyre. Mindeközben a fő helyszínen, a sportcsarnok melletti parkolóban készültek a finomabbnál finomabb ételek.


Kora délután léptek színpadra a kulturális program résztvevői. Elsőként Németh József szórakoztatta a közönséget nótaműsorával. A nótákat követően került sor a fesztivál protokoll részére. Elsőként Füstös János polgármester mondta el köszöntőjét, kihangsúlyozva, hogy ez a városi rendezvény majd húsz éves múltra tekint vissza.


„Mezőgazdasági bemutató és vásárként indult régen a mostani Csurgói Őszi Napok, amely mára egy fesztivállá nőtte ki magát. A Csuszafesztivál mögött városunk második legnagyobb rendezvényévé vált.”


A fesztiválon részt vett Szászfalvi László országgyűlési képviselő is, aki méltató gondolatokat mondott az immár tradicionálisnak számító rendezvényről.


„A Csurgói Őszi Napok sok névváltozáson esett át az évek alatt, de mindig is három fontos dologról szólt:a hagyományainkról, a kulturális értékeinkről és arról a közösségről, amelyben együvé tartozunk” – emelte ki Szászfalvi László.


Az ünnepi mondatok után következett a főzőverseny eredményhirdetésére. A kilenc induló közül harmadik helyen az As-Foods Kft. végzett, míg a képzeletbeli dobogó második fokára az Őszirózsa Nyugdíjas Klub léphetett fel. A győztesnek járó nagyobb serleget pedig az Ómági Trió főzői vihették haza. A verseny különdíjasa a Városi Szociális Intézmény lett. A többi csapat elismerő oklevelet vehetett át.


Az eredményhirdetést követően tovább folytatódott a kulturális program, ahol egymásnak adták át a színpadot a néptánccsoportok. Az idei Csurgói Őszi Napok szombati eseményei a Rudán Joe Band koncertjével ért véget.


Vasárnap egyetlen rendezvény került megtartásra. A fesztivál zárásaként a Meller Kastélynál ünnepélyes keretek között adták át a 2016-os év Kaslik Edit Ösztöndíját, melyet idén Szabó Dávidnak ítélt oda a kuratórium.


Műsor

Április 25. csütörtök

19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

19.35: Forgószínpad – színházi magazin

20.05: Pilvax underground – dokumentumfilm

20.32: Képújság

22.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

22.35: Forgószínpad – színházi magazin

23.05: Majdnem eltoltam – dokumentumfilm

23.32: Képújság

 

Április 26. péntek

  7.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

  7.35: Képújság

10.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

10.35: Képújság

13.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

13.35: Vallási magazin – mise a Szentlélek Katolikus Templomból

14.17: Képújság

16.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

16.35: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (2024. április 21.)

19.35: Forgószínpad – színházi magazin

20.05: Majdnem eltoltam – dokumentumfilm

20.32: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár