Színvonalas városi rendezvény a nemzeti ünnep alkalmából

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott ünnepséget városunk. A zászlófelvonást és koszorúzást követően a program a közösségi házban folytatódott, ahol először Szászfalvi László mondott ünnepi beszédet. A műsorban az Eötvös József Általános Iskola diákjai és a Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesülete lépett fel. Az esemény állófogadással zárult.

Színvonalas városi rendezvény a nemzeti ünnep alkalmából

169 éve történt az az esemény, amely a magyar történelemben az egyik legfontosabbnak, legjelentősebbnek számít. Az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezik nemzetünk március 15-én. Csurgón az ünnepségre szerdán a késő délutáni órákban került sor. Elsőként nemzeti imádságunk, a Himnusz hangjai alatt került felvonásra a magyar zászló, majd ezt követően pártok, civil szervezetek, intézmények, iskolák koszorúzták meg a főtéren az Országzászlónál található Petőfi szobrot. A koszorúzást követően az ünnepség a közösségi házban folytatódott, ahol Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője osztotta meg ünnepi gondolatait a résztvevőkkel.

 

Ünnepi műsort, csakúgy, mint kettő évvel ezelőtt, az Eötvös József Általános Iskola diákjai adtak, a Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesületének a közreműködésével.

 

A folytatásban a városi kitüntetések átadására került sor. Elsőként a Csurgó Város Közéletéért Díjat Csehné Varga Csilla, a Kolping Nagyváthy János Középiskola tanára, majd Szalai Gáborné, az Eötvös Általános Iskola nyugalmazott élelmezésvezetője vehette át. Pro Urbe Díjat ezúttal egy házaspár mindkét tagja kapta. May Győző, a zeneiskola egykori vezetője, illetve felesége May Győzőné Thőrész Villma, aki sajnos ez év január 9-én elhunyt, így poszthumusz részesült a kitüntetésben.

 

A csurgói ünnepség zárásaként Tratnyek László, a Csurgói Sportcsarnok Kft. ügyvezetője mondott pohárköszöntőt a közösségi ház előterében.