Szivacskézilabda továbbképzés testnevelő tanároknak

A Magyar Diáksport Szövetség 3 évvel ezelőtt kezdte meg a sportág specifikus, tematikus testnevelés-tanítás közoktatási rendszerbe történő integrálását, szem előtt tartva a minőségi alapelveket. A kezdeményezés célja egy alternatív tanterv létrehozása, valamint az ezt támogató folyamatos képzés biztosítása volt az egyes sportágak tekintetében. Így a Magyar Kézilabda Szövetséggel együttműködve létrehozásra került a „Szivacskézilabdázás oktatás módszertani alapjai az iskolai testnevelésben” című akkreditált pedagógus továbbképzés. Ennek megvalósítása az elmúlt hónapban történt meg Csurgón. Az oktatáson a térségből 14 testnevelő vett részt.

Szivacskézilabda továbbképzés testnevelő tanároknak

A Magyar Diáksport Szövetség a legnagyobb magyarországi civil szervezet az ifjúsági- és diáksport területén, amely az iskolai sporton kívüli területekre is kiterjesztette tevékenységét. A tanárok szakmai támogatásán keresztül igyekszik népszerűsíteni a minőségi testnevelés és a rendszeres testmozgás egészségfejlesztő hatását. Az elmúlt hónapban Csurgón is lezárult egy pedagógus továbbképzés, amely a szivacskézilabdázáshoz köthető.

 

A koronavírus járvány okán az elmúlt hónapokban a képzések online formában zajlottak. A korlátozások feloldásával viszont ez már személyes találkozás útján valósulhatott meg Csurgón, ahová a térség általános iskoláiban tanító pedagógusok jöttek el. Az elméleti ismeretek mellett, a képzésen gyakorlati foglalkozások is zajlottak, ahol a sportjáték technikai és taktikai alapgyakorlataival ismerkedhettek meg a résztvevők.

 

Horváth Márk, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola testnevelője is okkal vett részt a képzésen. A testnevelő tanár jelenleg is főiskolai tanulmányokat folytat, de a képzés elméleti és gyakorlati ismeretei számára is nyújtottak új információkat. A résztvevőkkel együtt neki is kimondott újdonságot jelentett a képzés jól összeválogatott gyakorlati anyaga, amelyek jól beilleszthetők a pedagógusok mindennapi munkájába.

 

A harminc órás továbbképzés végén a résztvevőknek teszt formájában kellett számot adni az ott megszerzett tudásukról, melyről a sikeresen vizsgázók tanúsítványt kaptak. A tanfolyamról mindenki pozitív élményekkel és gazdag tudástárral távozott.