Szomorú volt az idei Magyar Kultúra Napja

Talán az eddigi legszomorúbb Magyar Kultúra Napi ünnepségre került sor január 22-én, vasárnap a közösségi házban. Az elején ugyanis gyertyagyújtással emlékezett a város az előtte pénteken történt olaszországi buszbaleset áldozataira. Ezt követően Szászfalvi László országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd ünnepi beszédet Sipos Bulcsú Kadosa, a kultúráért felelős államtitkár kabinetfőnöke mondott. Műsort ebben az esztendőben a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola tanulói adtak.

Szomorú volt az idei Magyar Kultúra Napja

Megrendítő megemlékezéssel kezdődött a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott városi ünnepség múlt héten vasárnap este. Az elején ugyanis a pénteki olaszországi buszbaleset áldozatainak az emlékére gyertyagyújtásra, majd egy rövid imádságra került sor.


Ezt követően Szászfalvi László köszöntötte a megjelenteket.


„Évtizedek óta ezen a napon, méltó módon emlékezünk meg a magyar kultúra, és ezen belül a csurgói kultúra értékeiről, teljesítményeiről, kiemelkedő személyeiről és hagyományairól” – emelte ki térségünk országgyűlési képviselője.


Minden évben egy prominens személy tartja az ünnepi beszédet ezen a jeles alkalmon. Ezúttal a kultúráért felelős államtitkár, dr. Hoppál Péter kabinetfőnöke mondta el gondolatait.


„Úgy gondolom, örök érvényű üzenettel bír az a tény, hogy a magyar kultúra ünnepe, nemzeti imádságunk, a Himnusz emlékezetében született meg” – mondta Sipos Bulcsú Kadosa.


Tavaly a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulói léptek színpadra az Overtones Művészeti Iskola közreműködésével. Idén a Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskola diákjai adtak műsort.


A Magyar Kultúra Napi ünnepség zárásaként a közösségi ház előterében nyílt tárlatot Lengyel János főszerkesztő ajánlotta a résztvevők figyelmébe. Az oszlopokon „A Somogyi Hírlap jelenti 2016-ről” elnevezésű sajtófotó-kiállítás képei láthatók.