Tájékoztató a Covid-ellátó Nagyatádi Kórház helyzetéről

Az önkormányzat köteles minden évben közmeghallgatást tartani, amire szinte mindig decemberben kerül sor. Idén is be lett tervezve, de a rendkívüli helyzet miatt ez most elmarad. Ezen az alkalmon egy egészségügyi tájékoztató hangzott volna el a koronavírussal kapcsolatosan dr. Orbán Csabának, az Egészségügyi Centrum igazgatójának, a Nagyatádi Kórház stratégiai igazgatójának az előadásában. Kameránk előtt azonban összefoglalta mondanivalóját, ami a Nagyatádi Kórházzal, mint Covid-ellátásra kijelölt intézménnyel kapcsolatos tudnivalókról szólt.

Tájékoztató a Covid-ellátó Nagyatádi Kórház helyzetéről

A Csurgói Egészségügyi Centrum egyik dolgozója felé intézett köszönő szavakkal vezette be tájékoztató gondolatait dr. Orbán Csaba, akit az önkormányzat kért fel arra, hogy a szokásos, kötelező lakossági közmeghallgatáson, melyre minden év decemberében kerül sor, előadást tartson. Ez azonban a rendkívüli helyzet miatt idén elmarad. A Csurgói Egészségügyi Centrum ügyvezető igazgatója a Nagyatádi Kórházról tervezett egy tájékoztatót mondani, hiszen ez az intézmény is Covid-ellátó hely lett. Mivel Csurgó körzetileg ide tartozik, fontosnak tartja, hogy ezzel kapcsolatosan információkat osszon meg az itt élőkkel.

 

A Nagyatádi Kórház stratégiai igazgatója kiemelte a gyógyszerellátás kérdését és a kórházi dolgozók helyzetéről is szólt. Zárásként az óvatosságot és a szabályok betartását hangsúlyozta.