Távközlési kiállítás Nagy János magángyűjteményéből

„Hív a múzeum! A Morse-távírótól a telefonokig”. Ezzel a címmel nyílt kiállítás a Helytörténeti Gyűjteményben szeptember 22-én, kedden délután. Nagy János magángyűjteménye által ismerhetik meg az érdeklődők a távközlés fejlődését ezen a tárlaton, melyet Füstös János polgármester nyitott meg. A több mint 130 darab telefont és távírót december 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Távközlési kiállítás Nagy János magángyűjteményéből

A Helytörténeti Gyűjtemény legújabb kiállításán Nagy János magángyűjteményének a segítségével ismerhetik meg az érdeklődők a távközlés fejlődését. Gyűjteménye rendkívül széles időszakot ölel át, gyakorlatilag bemutatva a korszakok újdonságait. A gyűjtő természetesen több darabjára is büszke, nem utolsósorban azért, mert nagyon sok munkájába telt, amíg restaurálni tudta.

 

A Helytörténeti Gyűjtemény legújabb tárlata a „Hív a Múzeum! A Morse-távírótól a telefonokig” elnevezést kapta. Szeptember 22-i megnyitóján városunk polgármestere elsőként a kommunikáció jelentőségét hangsúlyozta, majd időpont szerint is megemlítette a fejlődési mérföldköveket.

 

A kiállítás viszonylag hosszabb ideig, december 18-ig tekinthető meg.