Tíz éve szentelték pappá Göndics Jánost

Ünnepélyes keretek között került megtartásra múlt héten, vasárnap délelőtt a szentmise a Jézus Szíve Templomban. Pontosan tíz évvel ezelőtt szentelték pappá ugyanis Göndics Jánost. Ebből az alkalomból az egyházkerület világi elnöke, Hegyi Tivadar köszöntötte fel az esperes plébánost. A felolvasott szentige és a prédikáció is szorosan ehhez a jubileumi eseményhez kötődött.

Tíz éve szentelték pappá Göndics Jánost

A már megszokott bevonulás különleges volt a június 30-ai, vasárnap délelőtti szentmisén a Jézus Szíve Templomban, ugyanis Göndics János plébános jubileumáról is szólt. Az esperes plébánost ugyanis kereken tíz évvel ezelőtt szentelték pappá. Ebből az alkalomból a szentmise elején az egyházközség világi elnöke köszöntötte. A méltatást követően ajándékkal kedveskedtek a csurgói katolikus lelkipásztornak a hívek, melyet beszédét követően adott át Hegyi Tivadar.

 

A Szent Lukács könyvéből a felolvasott szentige is a jubileumi eseményhez kapcsolódott, amely az elveszett juh megtalálásáról szólt, akit a pásztor nem hagyott sorsára. Erről szólt Göndics János prédikációja.

 

Ez a vasárnap délelőtt azért is volt különleges, mivel ezen a napon volt egyben a templom búcsú ünnepe is. Ebből az alkalomból a végén kitételre került az oltári szentség a Jézus Szíve litánia elimádkozása mellett. A szentmise végén a Himnusz hangjai csendültek fel.