Tízedik rendezvényéhez ért az irodalmi sorozat

Március 16-án jubilált a református iskolai ez évi rendezvénysorozata, hiszen tízedik alkalommal találkozhattak a diákok és az érdeklődők a kortárs magyar kultúra egy kiemelkedő alakjával. Ezúttal Csabai László író, középiskolai tanár volt a vendég. A beszélgetés folyamán kiderült, hogy a nap 24 órájában szinte mindig az íráson gondolkodik, jegyzetelve folyamatosan az eszébe jutó történeteket. Az író-olvasó találkozón természetesen ő is olvasott fel részleteket a műveiből.

Tízedik rendezvényéhez ért az irodalmi sorozat

A harmadik évad jubileumi, vagyis tízedik irodalmi találkozójára került sor a református gimnázium dísztermében. A kortárs magyar kultúra kiemelkedő személyei közül ezúttal Csabai László érkezett egy ismerkedő, bemutatkozó beszélgetésre Kovács József igazgatóval. Az író, középiskolai tanár is gyermekkorában határozta el, hogy életének meghatározó része lesz az irodalom.

Csabai László elsősorban elbeszéléseket, novellákat ír. Első könyve 2006-ban jelent meg „A Hiéna reggelije” címmel. Ezt követték a Szindbád-könyvek 2010-ben és 2013-ban, melyek igazából meghozták számára a sikert.

A 2006-os év különleges volt számára. Az első könyvének megjelenése mellett ugyanis „A legyőzöttek” című elbeszélésének adoptációját a Magyar Rádió mutatta be egy hangjáték keretében.

Az író három szakmai elismerést is kiérdemelt munkásságával, melyek közül a legrangosabb, a 2014-ben megkapott Békés Pál-díj.

A tartalmas beszélgetés részeként a Szindbád-regényekből, illetve az egymásra épülő, páros novellákat tartalmazó „Száraz évszak” című könyvéből olvasott fel részleteket. Zárásként pedig szó volt a Szindbád-regények harmadik kötetéről is, amelyik várhatóan júniusban, az idei Könyvhéten jelenik meg.