Több aktuális tudnivalóra hívja fel a figyelmet az adóhivatal

Az ősz beköszöntével több aktuális tudnivalóra hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Ilyen az egyszerűsített foglalkoztatás, az egészségügyi szolgáltatási járulék, illetve a diákprogram szabályai. De ilyen az ügyfélkapunyitás jelentősége és az adószám-kivonatok október végéig történő kiküldése. Nem árt folyamatosan böngészni a NAV honlapját többek között, hogy pontos és aktuális információhoz juthassunk a büntetések elkerülése végett.

Több aktuális tudnivalóra hívja fel a figyelmet az adóhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal évente több alkalommal igyekszik felhívni az állampolgárok figyelmét az éppen aktuális ügyekről, illetve a változásokról. Ilyen például az egyszerűsített foglalkoztatás, ami ősszel ismét előtérbe kerül, főként a szezonális munkák miatt. Az egyszerűsített foglalkozásnak is, mint sok minden másnak, van az előnye és a hátránya egyaránt.

 

Poszovácz Gabriella, az adóhivatal sajtóreferense kiemelte, nagyon fontos, hogy rendelkezzünk egészségügyi biztosítással. Október 31-én lejár azoknak a diákoknak a ellátotti jogviszonya, akik befejezték tanulmányaikat. Nekik különösen fontos odafigyelni a bejelentésre, ha nem szeretnék, ha a nem sürgősségi orvosi ellátás kiszámlázásra kerüljön.

 

Poszovácz Gabriella ismét csak felhívja a figyelmet az ügyfélkapu nyitásának jelentőségére, amellyel sokkal könnyebben tudjuk ügyeinket intézni.

 

Egyre gyakrabban élnek vissza most már az adóhivatal nevével is különböző csalók. Erre is figyelmeztet a sajtóreferens.

 

Ezekről az aktuális információkról nem árt, ha folyamatosan tájékozódunk. Ennek legkönnyebb módja a NAV honlapja, illetve az adóhivatalnak a kormányablakokba kihelyezett ügyfélszolgálata.

 

 

 


 

 

 


Műsor

Május 27. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

16.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

17.38: Képújság

19.00: Csurgói Hírmagazin (május 24.) ismétlés

19.47: Ökumenikus imahét 1. nap: Jézus Szíve Templom                                   ismétlés

20.38: Egészségügyi percek – Félreüt a szív

20.45: Felsőfokon a munka világába - magazin

21.09: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

CsurgóTV a Facebookon

Naptár