Több változás lépett életbe idén az adózás területén

Ettől az évtől az adószabályok tekintetében megint csak kisebb-nagyobb szabálymódosítás történt, amikre különösen oda kell figyelni. Mentességet kaptak a személyi jövedelemadó fizetés alól a négygyermekes anyák, egyszerűsödött az iparűzési adóbevallás és néhány bejelentés, illetve a szálláshely-szolgáltatókat is érinti az idei adóváltozás. Éppen ezért az adóhatóság most is igyekszik minden lehetőséget megragadni a tájékoztatásra.

Több változás lépett életbe idén az adózás területén

A változások az idei évben sem kerülték el az adózás területét. Mindig van valamilyen módosulás, illetve új dolgok is bevezetésre kerülnek minden esztendőben. Így volt ez most is. Január elsejétől megszűnt az egyéni vállalkozói igazolvány. Ezeket az okmányokat március 1-jéig lehetett leadni a kormányhivatalokba. Változás az is, hogy valamelyest egyszerűbb lett néhány adminisztrációs teher.


Módosulás történt a szálláshely-szolgáltatókat érintő adók tekintetében is, illetve ettől az évtől új elemek kerültek bevezetésre az adóhatóság végrehajtási területén. Mindezekről részletesebb információhoz a NAV honlapján, telefonon, illetve személyesen a Kormányablakban lévő adóirodában lehet hozzájutni.