„Tök-jó” nap a Mesevár Óvodában

A Mesevár Óvoda ebben az esztendőben is megtartotta Tök-jó” elnevezésű délutánját. A gyerekek töklámpásokat faragtak, melyből kiállítást rendeztek. Ezen kívül népi játékokban szerepeltek és ügyességi versenyeken mérhették össze tudásukat. Volt gesztenye- és töksütés, illetve az Overtones Művészeti Iskola ifjú néptáncosai tartottak táncházat. Az idei eseményre Horvátországból is érkeztek vendégóvodások.

„Tök-jó” nap a Mesevár Óvodában

Városunkban az óvodák minden évben számos programot szerveznek a gyermekeknek. A Mesevár Óvodában már hagyománynak számít, hogy októberben kerül megtartásra a „Tök-jó” Nap, amit nagy népszerűségnek örvend. Az idei azonban kicsit más volt, mint az eddig megszokottak.


„Erre az alkalomra Horvátországból érkezett 30 óvodás. Korábban mi is voltunk Gyurgyevácon egy úgynevezett óvodás olimpián, és úgy gondoltuk, most mi hívjuk meg őket” – mondta el Németh Lászlóné óvodavezető.


A vendégeket ajándékkal, almával, pogácsával és üdítővel várták a Mesevár Óvodában. Ezt követően együtt átsétáltak a közeli történelmi emlékparkba, ahol jutott idő a játékra is természetesen. A „Tök-jó” Nap főbb programjaira ebéd után került sor. Először egy gyermekeknek szóló előadást láthattak az udvaron, majd néptáncbemutató és táncház következett. Mindemellett sült a tök és a gesztenye.


A programok közben a gyermekek, a felnőttek segítségével és útmutatásával, az otthonról hozott tököket faragták, alakították. Az elkészült töklámpásokból összeállított kiállítás pedig mindenkinek jelzi, aki az intézménybe érkezik, idén is jól sikerült a Mesevár Óvodában a „Tök-jó” Nap.