Tovább javult 2016-ban a közbiztonság és a közrend

Az áprilisi képviselő-testületi ülés első előterjesztésében egy hosszabb beszámolóra került sor Csurgó és környékének közrendjéről, közbiztonságának helyzetéről a tavalyi esztendőt illetően. Mindez Beke Mária őrsparancsnok előadásában. A napirendi pont tárgyalásában részt vett dr. Piros Attila, rendőr dandártábornok is. A megyei főkapitányság vezetőjéhez több kérdést is intéztek a képviselők. A beszámoló kapcsán kiderült, tovább javultak a közbiztonsági mutatók, a rendvédelmi szervek egyre hatékonyabb működésének köszönhetően.

Tovább javult 2016-ban a közbiztonság és a közrend

Csurgó és környékének közbiztonsága és közrendje a 2016-os esztendőre vonatkozóan. Az erről szóló beszámoló volt az első napirendi pontja a képviselő-testület legutóbbi ülésének. Az előterjesztéshez természetesen vendégek is érkeztek. Elsőként Beke Mária, a Csurgói Rendőrőrs parancsnoka ismertette részletesen a Nagyatádi Kapitányság statisztikáit, majd ezt követően tért rá a Csurgó és környékének helyzetére.

Az előterjesztés kapcsán szintén eljött a testületi ülésre dr. Piros Attila rendőr dandártábornok. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője több olyan dologról, intézkedésről is beszámolt, ami ebben az évben lép életbe, és várhatóan tovább növeli a közbiztonságot.

A folytatásban kérdések is felmerültek. Szabó Sándor alpolgármester a kábítószer helyzetről szeretett volna közelebbi információhoz jutni térségünket illetően, míg Füstös János polgármester a segítségét ajánlotta fel abban a kérésben, hogy a rendőrségen is láthassák a köztéri kamerák képeit, felvételeit. Ezen kívül Vargáné Hegedűs Magdolna nagyon pozitív véleménnyel volt arról, hogy a rendőrség munkatársai már az óvodákban is elkezdték megelőző, oktató tevékenységüket.

A felvetődő kérdésekre a megyei főkapitány adott választ. A képviselők pedig egyhangúan fogadták el a közbiztonságról szóló előterjesztést, ezzel párhuzamosan a köszönetüket kifejezve munkájukért, a lakosság nevében is.