Trianoni megemlékezést tartott Csurgó

Trianoni megemlékezésre került sor vasárnap délután a Petőfi téri országzászlónál. A városi ünnepség a zászlófelvonással és a Himnusz elhangzásával kezdődött. Megemlékező beszédet ebben az esztendőben Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere mondott. Az ünnepi műsorban a Kolping Nagyváthy János Középiskola tanulói, Decsi Richárd, valamint az Overtones Művészeti Iskola vett részt. Rajtuk kívül Laczkó Judit szavalt és énekelt.

Trianoni megemlékezést tartott Csurgó

A Himnusz hangjaival és zászlófelvonással kezdődött vasárnap kora délután a trianoni ünnepség Csurgón. Ezt követően Laczkó Judit éneke hangzott el. A magyar történelem egyik leggyászosabb eseményére való megemlékezésen Rafai Emil, Székelykeresztúr polgármestere mondta el gondolatait.

 

A megemlékezés műsorral folytatódott, melyben a Kolping Nagyváthy János Középiskola tanulóitól hangzott el egy ének és egy vers. Decsi Richárd énekét követően, a rendezvény végén az önkormányzat, az egyházak, intézmények, civil és egyéb szervezetek koszorút helyeztek el a trianoni emlékműnél. Fejhajtással tisztelegve azok az emberek előtt, akik magyarok, de mégis hazánkon kívül voltak kénytelenek élni és most is élni az embertelen trianoni döntés következményeként.