Trianonra emlékeztek

A Trianoni Békediktátum 100. évfordulójára emlékeztek Csurgón. Trianonra emlékezni gyász, s ugyanúgy mint 100 éve, mai is megkondulnak a harangok összetartozásra buzdítva - hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a rendezvényen. A városi ünnepség részeként az állami és civil szervezetek az emlékműnél helyezték el koszorúikat.

Trianonra emlékeztek

Trianon magyar stigma, Trianon örök seb, Trianon mai is egy küldetés – mondta ünnepi köszöntőjében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, majd kiemelte, hogy színmagyar országrészeket vettek el tőlünk, irrealitás ma azt mondani, hogy mindent vissza! Az ünnepi szónok, beszéde befejező részében aláhúzta, hogy végső célunk nem lehet más, mint Magyarország fennmaradása, az identitástudatunk erősítése, gazdaságunk fejlesztése.

 


Semjén Zsolt mellett az eseményen részt vett Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője és Füstös János, Csurgó polgármestere is. Zárásként, a civil szervezetekkel közösen helyezték el az emlékezés koszorúit.