Újabb csurgói városfejlesztési pályázatok

Kettő forduló alatt 8 milliárd Ft pályázati forrás került pozitív elbírálásra választókerületünkben. Mindez a Területi Operatív Program keretében, amely elsősorban a települések számára nyújt felzárkóztatási lehetőséget. Szászfalvi László kihangsúlyozta, Csurgó ismét jól pályázott, hiszen most 1,5 milliárd Ft-ot sikerült elnyernie, melyből több dolog valósulhat meg. Térségünk országgyűlési képviselője azt is kiemelte, a választókerület számára még 4,3 milliárd Ft-os forrás áll rendelkezésre ebben az esztendőben. Bízik benne, hogy az önkormányzatok továbbra is élnek a rendkívül kedvező lehetőséggel.

Újabb csurgói városfejlesztési pályázatok

A Terület- és Települési Fejlesztési Program küldetése, hogy valamennyi megye, térség és település megtalálja és erősítse azokat a fejlődési elemeket, amelyekkel potenciáljuk, erőforrásaik aktivizálhatók. Ennek érdekében elsődleges célja a térségi gazdaságfejlesztés és a foglalkoztatás növelése. A TOP az EU besorolás szerint „kevésbé fejlett régiókra”, vagyis az ország Budapesten és Pest megyén kívüli területére, vagyis a többi 18 megyére vonatkozik. Kiemelkedő forrást jelentenek az önkormányzatok számára, melyet választókerületünkben rendkívül jól használnak ki. Köztük természetesen a csurgói önkormányzat is. Mindezt a legfrissebb pályázati eredmények bizonyítják a legjobban.

 

Szászfalvi László országgyűlési képviselő külön kiemelte azt a jelentős infrastrukturális fejlesztést, amely a csurgói térséget érinti: a Berzence-Iharosberény útszakasznak a felújítását, amely az engedélyek beszerzését követően, várhatóan pár hónapon belül elkezdődhet.

 

Tervek, feladatok vannak a jövőre nézve is, mint amilyen például a egy kerékpárútnak a megépítése. Országgyűlési képviselőnk kihangsúlyozta, továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy hátrányos helyzetben lévő térségünk egyre feljebb tudjon zárkózni.