Újabb rendelések indulnak az Egészségügyi Centrumban

Fokozatosan indulnak a szakrendelések az Egészségügyi Centrumban. Minderről dr. Orbán Csaba számolt be. Kiemelte, vannak olyanok, amelyekhez előszűrés szükséges, amit Nagyatádon lehet elvégeztetni. De bízik benne, hogy június elejére visszaállhat a járvány előtt megszokott rend. Az intézményvezető főorvos fontosnak tartotta beszélni az állampolgárok felelősségéről is, mint például a szájmaszk kötelező viselete a boltokban, melynek elmulasztása komoly büntetést jelenthet.

Újabb rendelések indulnak az Egészségügyi Centrumban

A rendkívüli helyzet kapcsán fokozatosan születnek meg az enyhítő rendelkezések, melyek mindig újabb változásokat eredményeznek az egészségügyben is. Csurgón egészen pontosan az Egészségügyi Centrum működésében, betegellátásában, hiszen május 15-től, vagyis péntektől újraindult az ultrahang diagnosztika, melyet újabb szakrendelések követnek napokon belül.

 

Dr. Orbán Csaba intézményvezető főorvos fontosnak tartotta beszélni az emberek felelősségéről is, a szabályok pontos betartása érdekében, mellyel kapcsolatosan bizony voltak negatív tapasztalatai. A szakember végül hozzátette: nagyon sok függ tőlünk, így komolyan kell venni minden egyes rendelkezést és pontosan betartani mindannyiunk érdekében.