Ünnepélyes keretek között nyitották meg a diákkonferenciát

24. alkalommal került megrendezésre a református iskolák természettudományos diákkonferenciája, amely egyben Polaneczky Ottó Emlékkonferencia is. A kettőnapos esemény pénteken az ünnepélyes megnyitóval kezdődött. A nyitóáhítatot és a köszöntőket követően került sor a plenáris előadásra. Ennek keretében dr. Alföldi Zoltán egyetemi docens mutatta be a genetikailag módosított szervezetek jelenét és jövőjét.

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a diákkonferenciát

Minden év márciusában különleges eseményre készül a református iskola, hiszen ekkor rendezi meg a természettudományos diákkonferenciát református középiskolák számára, amely a Polaneczky Ottó Emlékkonferencia nevet is viseli egyben. A 24. alkalommal megtartott háromnapos esemény pénteken a késő délutáni órákban kezdődött az ünnepélyes megnyitóval. A nyitóáhítatot követően elsőként a rendező intézmény igazgatója köszöntötte a résztvevőket, kihangsúlyozva a rendezvény célját.

 

A kiállítás megnyitókat követően került sor, a hagyományoknak megfelelően, a plenáris ülésre. Témája ez alkalommal a genetikailag módosított szervezetek jelene és jövője volt. Dr. Alföldi Zoltán, egyetemi docens előadásában elhangzott, genetikailag módosított szervezet lehet emberi, állati és növényi egyaránt. A legtöbbet azonban az utóbbiakról lehet hallani, az emberiség élelmiszer ellátásával szemben felmerülő problémák egyik lehetséges megoldásaként. Kiemelte, hazánk egyelőre még a genetikailag módosított szervezet nélküli övezetbe tartozik hivatalosan.

 

A természettudományos diákkonferencia szombaton reggel folytatódott a különböző szekciókban tartott előadásokkal.