Ünnepi szentmise a Szentlélek Templomban

A pünkösdi búcsú keretében ünnepi szentmisére került sor a Szentlélek Templomban. Az eseményen sokan vettek részt, hiszen a zarándokok mellett több testvérvárosunk küldöttsége is eljött a jeles egyházi alkalomra. Bálint Gábor plébános a kereszténység születéséről és mindenki közös nyelvéről, a szeretetről szólt prédikációjában. A szentmisén közreműködött az Overtones Alapfokú Művészeti Iskola is.

Ünnepi szentmise a Szentlélek Templomban

Első alkalommal került megrendezésre a Történelmi Parkban a Pünkösdi Búcsú. A rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött a Szentlélek Katolikus Templomban, amelyen a hívők mellett részt vett több testvérvárosunk küldöttsége, zarándokok, illetve a lovagrendek tagjai. Az elején Bálint Gábor plébános köszöntötte a résztvevőket. Az ünnepi szentmisén a zsdálai kóruson és a somogyudvarhelyi Rozmaring Nyugdíjas Klubon kívül az Overtones Alapfokú Művészeti Iskola is.

 

Bálint Gábor plébános János könyvéből olvasott fel egy igeszakaszt, majd prédikációjának a gondolatai természetesen a jeles egyházi ünnephez kapcsolódtak. A pünkösdi szentmise a folytatásban a megszokott rend szerint zajlott. A záró áldást követően az Overtones Alapfokú Iskola tanárainak a műsora következett.

 

A szentmise zárásaként a résztvevők egy rövid zarándokutat tettek meg a templom körül, a végén megállva a Máriás-kútnál, ahol tovább folytatódott az ünnepség.