Váratlan helyzet elé állította a járvány az ország költségvetését 2020-ban

Természetesen nem ilyen rendkívüli helyzetre készült a 2020-as esztendő országos költségvetése. Ezzel kezdte a tavalyi év értékelését Szászfalvi László. A koronavírus-járvány miatt alaposan át kellett gondolni a számokat, és az év első felében az egészségügyi védekezésre helyezni a hangsúlyt. A június elejéig tartó veszélyhelyzetben, vagyis az első hullámban a munkahelyek megőrzése ugyancsak komoly kihívást jelentett. Térségünk országgyűlési képviselője kiemelte a most is tartó hitelfizetési moratóriumot, valamint az egészségügyi dolgozók bérrendezését.

Váratlan helyzet elé állította a járvány az ország költségvetését 2020-ban

Példa nélküli volt a 2020-as esztendő nekünk, ma élő emberek számára, hiszen ilyen léptékű világjárványt még nem kellett átélnünk. Mindez alaposan megváltoztatott mindent, nagy mértékben befolyásolva az országok helyzetét. Hazánkban is jelentős változtatásra szorult az eredetileg tervezett és elfogadott országos költségvetés.


Ennek kapcsán Szászfalvi László az egyik legfontosabb intézkedést is kihangsúlyozta, mégpedig a lakosság védelmében meghirdetett hitelfizetési moratóriumot, amelynek az első szakasza március 19-től december 31-ig tartott. Ráadásul ez meghosszabbításra került 2021. június 30-ig a szükséges nyilatkozat megtételével. Kiemelte továbbá, hogy a járvány miatt rendkívül nagy teher hárult az egészségügyben dolgozókra, akiknek a munkabérrendezése már korábban napirendre került.


A folytatásban természetesen szó volt még még a járvány őszi, második hullámáról, a gazdaságvédelemről, a védőoltás fontosságáról, illetve a választókerület helyzetéről és az idei tervekről.