Városi megemlékezés az ’56-os események tiszteletére

Zászlófelvonás, koszorúzás, ünnepi beszéd, műsor, pohárköszöntő. Ez volt idén is a forgatókönyve az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezett városi megemlékezésnek. A rendezvényen Füstös János polgármester méltatta a 63 évvel ezelőtti események magyar hőseit. Műsorral pedig ez alkalommal a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai készültek.

Városi megemlékezés az ’56-os események tiszteletére

Az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából megtartott városi ünnepségen az emlékezők a Petőfi téri Országzászlónál gyűltek össze, ahol a Himnusz hangjainak kíséretében emelkedett magasba nemzeti lobogónk. Ezt követően a résztvevők a Polgármesteri Hivatal előtt található ’56-os emlékműhöz vonultak. Itt a hagyományoknak megfelelően a város vezetői, az intézmények, egyházak és civil szervezetek képviselői koszorúkat helyeztek el, tisztelegve az elődök, a forradalom hősei előtt.

 

Az ünnepség második része a közösségi házban folytatódott, ahol elsőként Füstös János polgármester osztotta meg gondolatait a résztvevőkkel.

 

Idén általános iskolások készültek ünnepi műsorral. Egészen pontosan a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai, felelevenítve a történelmi múltat, különböző betétdalokkal átszőve.

 

A műsort követően most sem maradt el az állófogadás, ahol Szászfalvi László országgyűlési képviselő szólt azokról az ismert és névtelen emberekről, akik szívügyüknek tartották a magyar szabadságot, akár az életük árán is. Zárásként a hősök emlékére koccintottak a jelenlévők.