Véget értek a szakmai vizsgák a Nagyváthy Középiskolában

Június elején véget értek a szakmai vizsgák a Kolping Nagyváthy János középiskolában. Utolsóként a hegesztők adtak számot elméleti tudásukból. A bizonyítványosztáson a vizsgaelnök elégedettségének adott hangot a végzősök felkészültségét értékelve. Közülük is hárman teljesítettek kiemelkedően. A jövőt tekintve többen is maradnak a Nagyváthyban, mivel itt szeretnék megszerezni az érettségi bizonyítványt is.

Véget értek a szakmai vizsgák a Nagyváthy Középiskolában

A Kolping Nagyváthy János Katolikus Középiskolában ma már a szakképzéseké a főszerep. Az intézmény nagy figyelmet fordít egész évben a magas szintű oktatásra, illetve a végzősök számára a vizsgákra való megfelelő felkészülésre. Éppen ezért kiemelkedő időszaknak számít az év vége, hiszen sokan adnak számot az évek során elsajátított szakmai tudásukról. Ebben az évben június elején fejeződtek be a különböző vizsgák, a hegesztők szóbeli tudásának a felmérésével. A bizonyítványosztáson az elnök rendkívül pozitívan értékelte a hallott feleleteket.

 

A hegesztőknek természetesen gyakorlati tudásukból is számot kellett adni. Ahogy a gyakorlati oktató is említette, volt olyan hegesztő, aki országos szakmai versenyen vett részt remek eredménnyel, mellyel mentesült a vizsgák alól. Ráadásul nem ez az első szakmája, amit a Nagyváthy Középiskolában szerzett meg.

 

Schnémann Adriánon kívül még ketten kaptak elismerést kiváló szakmai vizsgájukért. Az egyik Nagy Szabolcs volt, aki előtte szintén ipari gépészként végzett már korábban a Nagyváthyban, melyet követően jelentkezett hegesztőnek.

 

A középiskolában június 24-én zárul majd le végleg a vizsgaidőszak egy szóbeli érettségi nappal. Ettől függetlenül még nem zárja be a kapuit, hiszen közben már megkezdődtek a nyári gyakorlatok is.