Witt Katalin alkotásai láthatók júliusban

Witt Katalin július hónap művésze a Történelmi Parkban megrendezett éves kiállítás-sorozat keretében. A megnyitón Hirka Monika rajztanár méltatta egykori gimnáziumi tanítványát. Az egész hónapban látható tárlaton 40 munkája látható az alkotónak, melynek többsége festmény.

Witt Katalin alkotásai láthatók júliusban

Július 10-én a délutáni órákban került sor a „12 hónap 12 alkotó” elnevezésű éves rendezvénysorozat e havi kiállításának a megnyitójára. Művésze, akinek az alkotásai egész hónapban megtekinthetők, Witt Katalin. Számára a rajzolás, de főként a festés nagyon sokat jelent. Olyannyira a művészet szerelmese, hogy a hivatása is az lett, hiszen rajztanárként dolgozott nagyon sokáig.

 

Ha helyi művészeket kellene felsorolnia azoknak a csurgóiaknak, akik régóta itt élnek, Witt Katalin neve biztosan köztük szerepelne. Így nem is volt kérdés a programsorozat szervezőinek, illetve az ennek alapot adó naptár készítőjének, hogy felkérik őt alkotásainak bemutatására.

 

Az eddigi kiállításokon mindig volt egy kulturális fellépő is. Természetesen most is ezzel kezdődött az esemény. Decsi Richárd ezúttal nem énekelt, hanem tőle szokatlan módon egy verset adott elő, melyet egy csurgói fiatal költő, Németh Vivien írt erre az alkalomra.

 

A kiállítás megnyitó másik külön érdekessége az volt, hogy a tárlatot Witt Katalin középiskolai rajtanára, a „12 hónap 12 alkotó” rendezvénysorozat első művésze, Hirka Monika ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.