Zárókonferencia a határon átnyúló projekt befejezéseként

Megrendezésre került annak a határon átnyúló projektnek a zárókonferenciája, amelynek keretében Petar Preradovics horvát romantikus költőnek és Csokonai Vitéz Mihálynak lett egy-egy emlékhely és kiállító terem létrehozva. Az eseményen a két pályázó település, Pitomacsa és Csurgó polgármestere is örömét fejezte ki, hogy újabb sikeres együttműködést ünnepelhetnek. Rajtuk kívül a Somogy megyei közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, illetve a Közös Titkárság vezetője foglalta össze a projektet, amely Európai Uniós pályázati forrásnak köszönhetően valósulhatott meg.

Zárókonferencia a határon átnyúló projekt befejezéseként

Az Overtones Alapfokú Művészeti Iskola tanulójának a fuvolajátéka nyitotta meg annak a határon átnyúló projektnek az utolsó eseményét Csurgón, amelynek a létrejötte egy közel 1,3 millió eurós összegű uniós pályázatnak volt köszönhető. A horvát Pitomaca és Csurgó újabb együttműködésének a célja, a két település híres romantikus költőjének, Petar Preradovicnak és Csokonai Vitéz Mihálynak az emléke előtt tisztelegve, egy-egy kiállítóteremnek a létrehozása. A Történelmi Parkban megtartott zárókonferenciát Füstös János nyitotta meg.


A csurgói polgármester gondolatait követően Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztvevőket, gratulálva egyben a sikeres együttműködéshez.


Az eseményen természetesen részt vett a projektgazda horvát település, Pitomaca polgármestere is, aki szintén elégedettségét fejezte ki a Csurgóval való újabb gyümölcsöző együttműködés kapcsán. Zeljko Grgacic ráadásul rendkívül kedves gesztussal egy magyar nyelvre fordított Petar Preradovic versrészlettel készült, melyet magyarul is mondott el.
Ezt követően egy Csokonai vers is elhangzott, mégpedig „Az estve”, melyet a kiváló költő nevét viselő csurgói irodalmi kör tagja szavalt el. Végül a Közös Titkárság vezetője foglalta össze a projektet.


A rendezvény úgy fejeződött be, ahogy elkezdődött: az Overtones Alapfokú Művészeti Iskola zeneszámával.