40. születésnapját ünnepelte a női kézilabda klub

40 éves a női kézilabda klub. Ebből az alkalomból egy ünnepséggel egybekötött nemzetközi felkészülési torna került megrendezésre. Az eseményen részt vett a Kátai Ferenc és Kátainé Cseh Mária is, akik gyakorlatilag megalapozták a csurgói női kézilabdát 17 éves munkájukkal. Az együttes jelenleg második virágkorát éli, Szászfalvi Bence elnök szerint remélhetőleg még hosszú évtizedekig. Nem mellékesen a hab a születésnapi tortán egyébként az volt, hogy a lányok nyerte a tornát. Ráadásul még kettő különdíj is itthon maradt.

40. születésnapját ünnepelte a női kézilabda klub

Szeptember 2-án, szombaton ünnepelte 40. születésnapját női kézilabda együttesünk. Ebből az alkalomból egy nemzetközi felkészülési torna is megrendezésre került két-két horvát és magyar csapat részvételével. Az egész napos programsorozat a CSNKC – RK Podravka Vegeta junior összecsapással kezdődött, amely fölényes csurgói sikerrel zárult, 41:14-es végeredménnyel. A találkozót követően került sor az ünnepi részre. A résztvevőket elsőként Szászfalvi Bence elnök köszöntötte, aki öt éve irányítja a klubot, egyre nagyobb sikert elérve.

Az ünnepségre természetesen meghívást kapott Füstös János polgármester és Szászfalvi László országgyűlési képviselő is, akinek a beszéde főként a köszönetről szólt, de nem maradt el természetesen a születésnapi gratuláció sem.

A csurgói női kézilabdázás alapjait, Határ György mellett, Kátainé Cseh Mária és Kátai Ferenc rakták le. Kátai Ferenc versbe szedve mondta el köszöntőjét.

A beszédeket követően a klub elnöksége köszöntötte az alapítókat, valamint az itt nevelkedett klasszis kézilabdázókat: Pális Líviát és a számtalan nemzetközi és hazai sikert elért Balogh Beatrixet, akik többek között ékes példái annak, hogy egy kis településről is el lehet jutni a világhírnévig.

Kátai Ferenc és Kátainé Cseh Mária nem csak az alapítói voltak a csurgói női kézilabdázásnak, hanem 17 évig ők irányították a szakmai munkát is, amikor első virágkorát élte a klub.

A női csapat életében voltak hullámvölgyek és sikeres időszakok is. korábban egyszer már kiharcolta a csapat a másodosztályba jutást, de akkor az anyagiak nem álltak össze. Most vitathatatlanul a második virágkorát éli a klub. Tavaly el tudtak indulni a másodosztályban, ami nagyon nehéz kihívásnak bizonyult, de az együttes végül benn tudott maradni. Mindenféleképpen jó tanulóév volt a mostani folytatáshoz, hiszen erősebb kerettel vágtak neki az idei bajnokságnak.

A születésnapi ünnep végül jól sikerült, különösen annak fényében, hogy a tornát is sikerült megnyerni. És nem csak a kupa maradt itthon, hanem kettő különdíj is: a legjobb gólszerző Ilyés Lilla, míg a legjobb kapus Kölcze Gabriella lett. Reméljük, a sikeres esztendők még legalább negyven évig kitartanak.