A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat

Bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe férfi kézilabda csapatunk. Ehhez nagyszerű játékkal győzte le a Balatonfüredet. A találkozón nem volt gyenge pontja együttesünknek. Eredményes támadójáték, kiváló védekezés és kapusteljesítmény jellemezte a játékunkat. Az április közepén megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntő résztvevői a Veszprém, a Szeged, a Tatabánya és a Csurgó.

A Magyar Kupa négyes döntőjében a férfi kézilabda csapat

A Magyar Kupa négyes döntőjébe való jutás volt a tét csütörtökön este férfi kézilabdázóink számára. A Sótonyi László Sportcsarnokban az egyik nagy riválist, a Balatonfüredet fogadták. Fehérorosz jobbátlövőnk, Astrashapkin lőtte az első három gólunkat, majd belelendültek a társak is. Hornyák Peti és Borut Oslak találata révén a 10. percben 5:2-re vezettünk. Védekezésünk kiválóan működött, a kapuban pedig Balogh Tibi gyakorlatilag két kézzel, könnyedén védte az átlövéseket, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. A folytatásban felváltva estek a találatok, a Csurgói KK biztosan tartotta három-négygólos előnyét, nagyon jó kézilabdát bemutatva. Így a félidőben 15:11-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző.


Szerencsére a folytatás is hasonlóan alakult. Egy továbbra is nagyon koncentráltan játszó Csurgó lépett a pályára a pihenőt követően. Minden a helyén volt, ami az első játékrészben: a hatékony védekezéssel együttműködve Balogh Tibi szenzációsan védett, illetve a támadójátékunk is stabil lábakon állt. A 45. percben 23:16-ra vezettünk, de természetesen nem lehetett hátradőlni a továbbjutást illetően, hiszen a Balatonfüred nagyon erős csapat. Az 55. percben Gazdag Tibi találatát követően azonban már gyakorlatilag eldőlt a kérdés, hiszen ez a hétgólos különbség megtartását jelentette. A hátralévő időben ugyan már csak három Balaton-parti találat esett, de ezzel csak a hátrányukat tudták csökkenteni. Még a végére maradt azért egy kiemelkedő esemény: szűk egy perccel a lefújást követően beállósunk Hadziomerovic és a vendégek átlövője, Zdolik kakaskodott egy kicsit, melynek következtében a játékvezető mindkét játékost kék lappal kiállította, ami azt jelenti, fegyelmi tárgyaláson dőlhet el a sorsuk a következő meccseket illetően. A végeredmény Csurgói KK – Balatonfüredi KSE 15:11.

Együttesünk gyakorlatilag a meccs egészét tekintve nagyon jó kézilabdát mutatott be ezen a sorsdöntő találkozón, nagy akarattal küzdve végig.

 

A másik találkozón a Tatabánya legyőzte a csurgói Nagy Mátét is a soraiban tudható Ferencváros együttesét, így a Veszprémhez és a Szegedhez, a Csurgó mellett, a bányászváros csapata csatlakozott az április 14-én és 15-én, Debrecenben megrendezésre kerülő Magyar Kupa négyes döntőjét illetően.