Az elvárásoknak megfelelően ért véget a bajnoki évad

Az elvárásoknak megfelelően, továbbra is NBI/B-s mezőnyben szerepelhet a CSKK utánpótlás férfi kézilabda csapata. Bencze József, az együttes edzője reálisnak tartja a 2016/2017-es évadban elért eredményt, hiszen a jobbára fiatal, tehetséges játékosokból álló gárda, a rutinos, volt élvonalbeli kézilabdásokat felsorakoztató ellenfelekkel szemben, küzdeni tudásból jelesre vizsgázott.

Az elvárásoknak megfelelően ért véget a bajnoki évad

Főként a fiatal, tehetséges játékosokra építve kezdte el a 2016/2017-es bajnoki évadot a Csurgói KK NBI/B-s utánpótlás férfi kézilabda csapata. Céljuk egyértelműen a bennmaradás volt. A csapat tisztes helytállással végül teljesítette célját, a 11. helyen fejezte be a bajnokságot. A volt élvonalbeli játékosokból álló ellenfeleikkel szemben sokszor apró dolgokon múlott, hogy nem haza került a két pont.A végső helyezést egy Vecsés elleni küzdelmes hazai mérkőzéssel sikerült bebiztosítani, ahol Faluvégi Rudolf és Hanusz Egon, az élvonalbeli csapat tagjai is hozzásegítették az U23-as együttest a győzelemhez és ezzel együtt bennmaradáshoz. Mindezek fényében az edző reálisnak tartja az elért eredmény és elégedett csapata teljesítményével.

 

Az U23-as utánpótlás csapatokat illetően idén nyáron jelentős változásokat eszközöl a Magyar kézilabda Szövetség, hiszen nem egy, hanem rögtön három korosztály „öregszik ki”. A jövőre is az NB I/B felnőtt mezőnyében szereplő csapat átlagéletkorát azonban jól mutatja, hogy mindössze négy játékos távozik Bencze József alakulatától, köztük három olyan saját nevelésű játékos, Füstös Attila, Balogh Péter és a 161 találatával a gólkirályi címet is megszerző Szabó Gergely, akik hosszú éveket töltöttek az együttesben.

 

A klub nagy figyelmet fordít a fiatalok beépítésére, melyben élen jár országos szinten is. Ahogy az NBI-es csapatban, úgy ebben a mezőnyben is igyekeznek minél több lehetőséget biztosítani a helyi utánpótlás játékosok számára. Ez a cél a jövőt illetően is.