Az Orosháza ellen szerezte meg az első győzelmét a férfi kézilabda csapat

A karantén miatti többhetes kihagyást követően ismét pályára lépett férfi kézilabda csapatunk. Október 10-én, szombaton az Orosháza elleni elmaradt mérkőzést játszotta le hazai környezetben. A találkozó elég szorosan alakult, hiszen az 59. perc végén mindössze egyetlen gól volt az előnyünk, de végül a hátralévő kis időben még kétszer eredményesek tudtunk lenni, kialakítva a 29:26-os győzelmünket.

Az Orosháza ellen szerezte meg az első győzelmét a férfi kézilabda csapat

Kovacevic Antonijo, Nagy Szabolcs, Füstös Ádám és Grega Krecic nélkül folytatta szereplését élvonalbeli férfi kézilabda csapatunk, a többhetes karantén miatti kényszer pihenőt követően. Az ellenfél az Orosháza együttese volt. Az október 10-én, a Sótonyi László Sportcsarnokban lejátszott összecsapáson egyértelműen az első győzelem megszerzése volt a cél. Két egykor Csurgón játszó játékos, Lele Ákos és Tóth Károly találatai vezették be a mérkőzést. A mi első gólunkat Vasic Marko szerezte a harmadik percben. Nem sokkal később, Leimeter Csaba egyenlített, majd Borsos Tamás gólja már a vezetést jelentette számunkra. Sajnos azonban meglátszott a hosszú kihagyás, sok volt a hiba, melyet a fegyelmezetten játszó vendégek ki is használtak és ismét elmentek kettővel. Alem Toskic időkérését követően feszesebb lett a védekezésünk és támadásban pedig türelmesen, gólig játszottunk. Így aztán a 24. percben már nálunk volt a vezetés 9:7 arányban. A gólszegény első félidő eredményét már a 27. perc végén beállította Vasic Marko: a szünetben 11:9-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

 

Jobbszélsőnk ott folytatta a második játékrészben, ahol az elsőben abbahagyta. Találata háromgólos különbséget jelentett. Az Orosháza azonban rendkívül elszántan és szívósan küzdött, nem engedte, hogy nagyobb távolságba kerüljön együttesünktől. Az előnyünk pedig szép lassan elfogyott az idő múlásával. Olyannyira, hogy a 42. percben, a szintén egykor Csurgón játszó beálló Döme Szabolcs egyenlíteni tudott. Szerencsére Leimeter Csaba és Mladen Krsmancic termelték a gólokat, mely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ismét nálunk legyen a vezetés. Ez azonban egy-két gólnál nem volt nagyobb, így nem mehettünk bele a végjátékba nyugodtan. Az 59. percben 27:25-ös állásnál Borsos Tamás piros lapot kapott, melyet rögtön ki is használtak a vendégek Tóth Károly révén. De aztán villant a mérkőzés mindkét hazai gólgyárosa, eldöntve a kettő pont sorsát. Először Krsmancic talált be hétméteresből, majd az utolsó másodpercben Leimeter. A végeredmény: Csurgói KK – Orosházi FKSE – Linamar 29:26.