Bemutatásra került a következő bajnoki évad csapata

A férfi kézilabda klub vezetősége nemrégiben tartott szurkolói ankétot. Itt nem csak az elmúlt bajnoki évad került értékelésre, melyről múlt heti magazinunkban számoltunk be, hanem a rendezvény második felében a jövőről is szó esett. Dr. Varga János elnök részletesen bemutatta a szakmai stábot, illetve posztonként azokat a játékosokat, akik a szeptemberben induló bajnokságban alkotják majd a keretet. Az érkezők tekintetében egyébként négyen tudtak részt venni a rendezvényen, akik közül a két fiatal, tehetséges magyar kézilabdázó egyöntetűen elmondta, nagy kihívást jelent számukra Csurgón játszani, szívesen igazoltak ide.

Bemutatásra került a következő bajnoki évad csapata

A bajnokság befejezését követően, szurkolói ankétra hívott minden kézilabda iránt érdeklődőt a férfi csapat elnöksége. Az esemény első felében dr. Varga János elnök értékelte rendkívül részletesen a lezárult évadot, kiemelve a tapasztalt negatívumokat és pozitívumokat egyaránt. Rajta kívül Bencze József szakmai szemüvegen át világította meg, miként vélekedik a bajnokságban elért hatodik és a Magyar Kupa negyedik helyéről vezetőedzőként. Az ankét második felében pedig a jövő évi tervekről volt szó, melynek keretében bemutatásra került az együttes játékosállománya. Elsőként azonban a szakmai stáb összetételét ismertette a klub elnöke, majd a várható játékoskeretet, poszt szerint bemutatva őket.

Öt játékos távozott végleg a klubtól: Bartucz László, Bojan Radjenovics, Jerebie Iulian, Ljubomir Josics és Uellington Ferreira. Játékosként ugyan nem húz csurgói mezt szeptembertől Gazdag Tibor és Darko Pavlovics sem, de utánpótlás edzőként, illetve másodedzőként továbbra is az egyesületnél tevékenykednek. A játékoskeretbe öt új játékos is érkezett, akik közül négyen részt is tudtak venni a szurkolói ankéton. Itt került bemutatásra a fiatal szlovén kapus, Rok Zaponsek, illetve a Bajnokok Ligáját több éven keresztül megjárt védekező-beálló, Alem Toskic. Mellettük három fiatal magyar játékossal erősített a csapat. Balszélre Kerkovits Gyula érkezett a Nemzeti Kézilabda Akadémiától, míg a PLER-Budapest csapatától a balátlövő Nagy Szabolcs, valamint Farkas Tamás, aki védekező specialista. Utóbbi kettőt személyesen is megismerhették az érdeklődő szurkolók. Dr. Varga János elmondta, nem könnyű igazolni Csurgóra játékost, hiszen a kisvárosként a horvát határszélen, nem igazán vonzó a kézilabdázók számára. Ezt azonban cáfolták a friss igazolások.

Az ankét zárásaként dr. Varga János kihangsúlyozta, nincsenek konkrét helyezésbeli elvárások a csapattól, szeretnék a lehető legjobbat elérni, ami csak lehetséges. Ettől függetlenül fontos célként fogalmazta meg viszont, hogy együttesünk ismét riválisa lehessen a Balatonfürednek és a Tatabányának, izgalmas, szoros összecsapásokat játszva velük. Férfi kézilabda együttesünk várhatóan július közepén kezdi meg majd a felkészülést.