Bizonytalan, hogy milyen mezőnyben indulhat a CSNKC

Mintha a tavalyi év ismételné meg önmagát, idén is nyitott a kérdés: melyik bajnokságban indulhat a csurgói női kézilabda csapat a következő szezonban. Az együttes, a 2017/2018-as bajnoki évadban, egy gyengébb őszi teljesítményen és egy lendületesebb tavaszi szakaszon túljutva, a 12. helyen végzett a bajnoki tabellán. Ezzel az eredménnyel 50% esélye van az NBI/B-s osztályban való maradásra, amely a Magyar Kézilabda Szövetség lebonyolítási módról szóló határozati döntésén múlhat. A csapat elnöksége és edzője természetesen mindenképpen bízik a bennmaradásban.

Bizonytalan, hogy milyen mezőnyben indulhat a CSNKC

Nehéz bajnoki évet tudhat maga mögött a Csurgói Női Kézilabda Klub NBI/B-s csapata. Az új igazolásoknak köszönhetően a lányok teljesítménye a bajnokság második felére feljavult ugyan, de az összesítésben megszerzett 10 pont, csak a 12. helyre volt elég. A fájó vereségek sorra követték egymást, és ez a sikertelenség rányomta a bélyegét a csapat hangulatára. Ennek ellenére, aki kilátogatott a lányok mérkőzéseire, a bajnokság végére egy teljesen más mentalitással játszó csapatot láthatott.

A nyár folyamán a távozók helyére a csapat elnöksége új igazolásokkal szeretné kiegészíteni az együttes játékosállományát, természetesen az NBI/B-s mezőnyre készülve, de az edző személye változatlan marad, a csapat felkészülését továbbra is Molnár Ferenc irányítja.

Szászfalvi Bence az egyesület elnöke, az edzővel megegyezően nyilatkozott csapata 2017/2018-as teljesítményéről, amelyet leginkább az lányokat sújtó sérülések, de a csapaton belüli konfliktusok is hátráltattak. kiemelte azt is, nincs könnyű dolga a vezetésnek, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy bár a feltételek országos viszonylatban is kimagaslóan jók Csurgón, nagyon nehéz megfelelő minőségű játékosokat ide csábítani.

A Csurgói Női Kézilabda Klub vezetősége és játékosai is bizakodóan várják a Magyar Kézilabda Szövetség döntését a 2018/2019-es NBI/B-s bajnokság kialakításáról. Addig is a stáb és a lányok pihenéssel kezdik meg a nyarat.