Csurgói lett a 2016-os év egyik legjobb fiatal női játékvezetője

A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége és Játékvezetői Albizottsága január 16-i ülésén megválasztotta a 2016-os esztendő legjobb kézilabdázóit és játékvezetőit. A kihirdetett döntésnek csurgói vonatkozása is volt, hiszen Szabó Esztert, volt csurgói kézilabdázót párjával, a nagykanizsai Marton Zsófiával az év fiatal női játékvezető párosának választották. A lányok két éve tették le a játékvezető vizsgát és lépésről-lépésre haladnak előre.

Csurgói lett a 2016-os év egyik legjobb fiatal női játékvezetője

Szabó Eszter kézilabda iránti szeretete családi indíttatású, hiszen szinte a kézilabdapályán nőtt fel édesanyja, Szabóné Kepler Gabriella játékos-edző mellett. A kézilabda alapjait az Eötvös József Általános Iskolában ismertették meg vele testnevelő tanárai. A iskolás évei alatt diákolimpiai versenyen szerepelt csapatával. Kézilabdás pályafutását a Csurgói Női kézilabda Klubban, majd a nagyatádi Rinyamenti KC csapatában folytatta. 2015 tavaszán azonban Eszter, édesanyja javaslatára, a kézilabdát játékvezetői sípra cserélte.

 

Ez rendkívül jó döntésnek bizonyult, hiszen az elmúlt két évben lépésről-lépésre, egyre több lehetőséget kapva haladnak párjával, Marton Zsófiával.A fiatal játékvezető nagykanizsai társával még csak két éve fúj együtt, ennek ellenére ma már összeszokott párost alkotnak, egyre több sikeres meccset tudva a hátuk mögött, elismerve őket a különböző csapatok edzői is.

 

Ennek köszönhető, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség Játékvezetői Albizottsága a mérkőzésvezetések pontozásai, statisztikái alapján Esztert és Zsófit a 2016. év legjobb fiatal női játékvezető párosának választotta. A díjat Zalaszentgróton kapták meg, a játékvezetői bizottság zalai félévi értékelésén.