Csurgón zajlott a Dél-Dunántúli Regionális Judo Verseny

Rangos judo eseménynek adott otthont a Sótonyi László Városi Sportcsarnok. A Dél-Dunántúli regionális versenyen három megye 16 csapata képviseltette magát. Szervezői a Nagykanizsai TE 1866 judó szakosztályának edzői, Mester József és felesége, valamint fiúk, Mester Marcell közel 3 éve vezetik városunkban is az edzéseket. Ennek köszönhetően a versenyen már elindultak csurgói sportolók is.

Csurgón zajlott a Dél-Dunántúli Regionális Judo Verseny

Közel három éve biztosítanak sportolási lehetőséget térségünk fiataljainak a Nagykanizsai TE judo szakosztályának edzői. A Mester család edzéseit óvodás kortól a felnőtt korosztályig, bárki látogathatja. A sport egy nagyon fontos eleme a versenyeztetés. Első hazai, rangos versenyüknek a Sótonyi László Városi Sportcsarnok adhatott otthont. A Dél-Dunántúli Regionális Judo Versenyen 16 csapat képviseltette magát. A küzdelmek egyszerre több tatamin zajlott. Az eseményen csurgói sportolók is indultak, akik az Eötvös Általános Iskolában készültek a megmérettetésre.

A regionális verseny mellett párhuzamosan zajlott az V. Vasutas Csapatbajnokság is, a PVSK-és a Nagykanizsai TE 1866 egyesületei között, ami már hagyománynak tekinthető. Végül a zalai klub lett a befutó, 7:4 es győzelemmel, 74-24 pontarányban. A versenyalkalom hazai megrendezésével talán elmondhatjuk, hogy egy új sportág vetette meg a lábát városunkban.

A Mester család, a Magyar Judo Szövetséggel egyetértésben, folyamatosan igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni a sportágat, mint sportot, mint szabadidős tevékenységet, és mint életformát egyaránt.