Először rendeztek úszóversenyt az új uszodában

Negyedik alkalommal került megrendezésre Csurgón a Somogy és Zala megyei régiós úszó körverseny. Első alkalommal viszont az új Városi Uszodában, ahol kifogástalan körülmények várták a mintegy 175 indulót. A Mozdulj Csurgó Úszó Sport Egyesület 16 versenyzője ugrott a vízbe ez alkalommal, köztük a legfiatalabb versenyző, Bors Barnabás, aki élete első megmérettetésén rögtön bronzérmet szerzett. Összességében pedig tizenhat első, öt második és kettő harmadik hely jutott a csurgói úszóknak.

Először rendeztek úszóversenyt az új uszodában

Jó pár éve kerül megrendezésre a Somogy és Zala megyei régiós úszó körverseny, melynek minden alkalommal a harmadik állomása Csurgó. Így volt ez idén is. Március 3-án, szombaton nagyon sokan jöttek el a versenyre, amely már az új Városi Uszodában került megrendezésre. A sokkal jobb körülményeket hangsúlyozta a megnyitó ünnepségen Füstös János polgármester is a köszöntőjében.

Szászfalvi László, térségünk országgyűlési képviselője is örömét fejezte ki, hogy méltó helyszínen kerülhet megrendezésre az idei verseny.

A megnyitó ünnepséget követően azonnal megkezdődött a verseny, hiszen több mint hatvan futamra került sor. Örömteli volt, hogy ennyi egyesület és versenyző jött el, hiszen pénteken a kora esti órákban még ónos eső és hó is esett. Szerencsére azonban reggelre járhatóak voltak az utak.