Jó játék, szoros vereség a Szeged ellen

A MOL-Pick Szeged ellen lépett pályára először hazai környezetben férfi kézilabda csapatunk a most kezdődött 2020/2021-es bajnoki évadban. A találkozó elején már hat gól is volt a vendégek előnye, de egy szenzációs játéknak köszönhetően a félidőben már együttesünk vezetett 16:15-re. A folytatásban háromra duzzadt a különbség, de ekkor a Tisza-partiak jól használták ki emberelőnyüket és megfordították a meccset. A kialakult négygólos különbség megmaradt a végéig, de így is minden elismerés illeti játékosainkat.

Jó játék, szoros vereség a Szeged ellen

Veszprémben kezdte meg férfi kézilabda csapatunk az idei bajnoki szezont, ahol nagy gólarányú vereséget szenvedett. A szeptember 9-ei, szerdai első hazai összecsapáson sem együttesünk volt az esélyes, hiszen a másik világhírű magyar együttes, a MOL-Pick Szeged látogatott el a Sótonyi László Sportcsarnokba. Legutóbb, február 9-én egy szoros meccset sikerült vívni ellenük, hiszen mindössze három góllal tudtak nyerni a Tisza-partiak. A mostani találkozó sajnos nem így indult, hiszen a vendégek gyors gólokkal büntették hibáinkat. A 10. percben 7:2-re, a 17-ben 10:5-re, míg a 22-ben 13:7-re vezettek. Főként a helyzet kihasználással adódtak problémáink. Két hétméteresünk kimaradt, illetve jó pár kapufát lőttünk. Az első félidő utolsó öt perce aztán alapos fordulatot hozott, szinte egy kisebb csodát láthattak a szurkolók. 10:15-ös eredménynél a frissen igazolt csurgói játékosok léptek elő főszereplővé. Mladen Krsmancic és a végig jól és határozottan játszó Grega Krecic. Találataikkal 17 másodperccel a szünet előtt ki sikerült egyenlíteni, kihasználva, hogy a Szeged ez idő alatt képtelen volt betalálni. Egy újabb kiváló védekezésnek köszönhetően pedig nem hogy a vendégek, hanem a Krecic révén együttesünknek sikerült egy üreskapus gólt szerezni, ezzel megérdemelten megfordítva a mérkőzést. Az első harminc percet követően tehát 16:15-ös csurgói vezetést mutatott az eredményjelző.

 

 

A folytatásban is maradt a lendületes játékunk, melynek köszönhetően háromra duzzadt az előnyünk. Ekkor azonban Kovacevic egy kettőperces kiállítást kapott, melyet a Tisza-parti csapat könyörtelenül kihasznált. Elkapva a fonalat pedig ismét átvette a vezetést, 19:18-ra. Mindez az ellenállhatatlanul játszó jobbszélsőjüknek, Radivojevic találatának köszönhetően a 41. percben négyre nőtt. A középen jól védekező játékosunk, Borsos Tamás piros lapot kapott egy fejre ütésért, így fontos embert veszítettünk. Az akarattal továbbra sem volt hiba, ismét csak fel sikerült zárkózni a legminimálisabb különbségre. A vendégek azonban mindig újítani tudtak és elléptek ismét. A négygólos vezetésüket megőrizték a lefújásig. A végén Krsmancic hétméteresből még faraghatott volna a hátrányból, de a válogatott hálóőre, Mikler védeni tudta a pörgetett lövést. Így alakult ki a végeredmény: Csurgói KK – MOL-Pick Szeged 28:32.

 


Együttesünk szakmai felkészítője, Alem Toskic elmondta, nyilván nagyon nehéz egy olyan jó csapat ellen játszani, mint a Szeged. Örömét fejezte ki, hogy ismét sikerült megszorítani az utolsó öt-hat percig. Kiemelte azt is, volt esély a győzelemre is, de akkor a csapat egy kicsit mintha megijedt volna a lehetőségtől. Ettől függetlenül gratulált minden játékosának és megköszönte a szurkoló buzdítását is.

 

A következő összecsapás is nagyon nehéz lesz, hiszen 13-án, vasárnap az a Budakalász lesz az ellenfél idegenben, aki a mostani fordulóban döntetlent tudott játszani a Balatonfüreddel, hazai környezetben.