Megkezdte felkészülését a csurgói női kézilabda csapat

A Csurgói NKC női kézilabda csapata rövid, két hét pihenő után elkezdte felkészülését az NBI/B-s bajnokság tavaszi fordulóira. Ennek egyik állomása volt az Eötvös Általános Iskola tornatermében megrendezett Marcali, ugyancsak NBI/B-s csapat elleni mérkőzés. Bár kézilabdás lányaink az őszi forduló 13 mérkőzéséből csupán 1 győzelmet tudhatott a magáénak, Kovács Gábor, a csapat edzője mégis bizakodó a jövőt illetően.

Megkezdte felkészülését a csurgói női kézilabda csapat

A küzdelmes őszi fordulók után nem sokat pihenhettek női kézilabdázóink sem, hiszen rögtön január első hetében megkezdték felkészülésüket a bajnokság tavaszi fordulóira. A tavalyi NBII-es bajnokságot megnyerő, kiváló teljesítményével az NBI/B-be feljutó csapat szeptemberre szinte teljesen kicserélődött. Az ősz folyamán sérülések, illetve iskolaváltások is nehezítették az edző munkáját, így sajnos elmaradtak a várt eredmények.

 

Az egyesület vezetősége a csapat gyengébb őszi teljesítménye ellenére is nyilvánvalóan tovább segíti az együttest, mindent megtesz az eredményesség előmozdítására. Biztosítja az anyagi, tárgyi feltételeket és természetesen keresik az új igazolási lehetőségeket.


Kovács Gábor a csapat edzője, nagyon várja a bajnokság indulását, hiszen számos olyan ellenféllel kerülnek össze most hazai pályán, akik ellen reményei szerint pontokat tudnak szerezni.


A felkészülést edzőmérkőzések is segítik. A csapat a szintén NBI/B-s Marcali ellen lépett pályára az Eötvös Általános Iskola tornacsarnokában, és ugyan 36:31 arányú vereséget szenvedett, de jelenleg még a felkészülés kezdeti szakaszában járnak. Egy támogató vezetőséggel a hátuk mögött, bizakodva várják a február 2. hetében induló bajnokságot.


Az egyesület elnökségének elképzelése a bajnokság kezdete óta mit sem változott, továbbra is a bennmaradást várják el a lányoktól.