Történelmi sikert értek el a férfi kézilabdázók

Történelmi győzelmet arattak férfi kézilabdázóink a legutóbbi idegenbeli összecsapásukon. Szegeden tudtak ugyanis remek játékkal nyerni. Az első félidő végén 12:11-re vezettünk, majd következett egy parádés második játékrész, melyben 21 gólt sikerült szereznünk. A 33:30-as diadal azt jelentette, hogy először térhettünk haza bajnoki pontokkal a Tisza-partjáról.

Történelmi sikert értek el a férfi kézilabdázók

November 26-án Bajnokok Ligája mérkőzést játszott hazai pályán a MOL-PICK Szeged csapata, melyet követően kettő napra rá szintén hazai környezetben lépett pályára. Csak ezúttal a magyar bajnokság keretében, amikor férfi kézilabda együttesünk volt az ellenfele. A találkozó első góljára a harmadik percig kellett várni, amikor beállósunk Szeitl Erik volt eredményes. Bátran és jól játszottunk a kissé fáradtan mozgó hazaiak ellen. Borsos Tamás nem csak a védekezésben jeleskedett, hanem támadásban is: gyakorlatilag harminc másodperc alatt alatt kétszer is betalált. A kilencedik percben Bombac egalizálta az állást, de ezt követően Tatai Péter kétszer is védeni tudott, miközben Krsmancic értékesítette első hétméteresünket. Jött megint az egyenlítés, de Hanusz Egon visszavette a vezetést. Ismét csak kapusunk percei következtek, majd újfent egy Hanusz gól. A 19. percben háromra duzzadt az előnyünk. Krsmancic újabb belőtt büntetője után akcióból is eredményes tudott lenni. Jött is a szegedi időkérés, melyet követően úgy tűnt, rendezik a soraikat a hazaiak, ugyanis három gólt szereztek zsinórban, mellyel ismét kiegyenlítettek. Rendkívül szorosan alakult az első félidő hajrája, melyből mi jöttünk ki győztesen. Utoljára Borsos talált be a 30. percben, melynek köszönhetően a szünetben 12:11-es csurgói vezetést mutatott az eredményjelző.


Bánhidi révén szegedi góllal kezdődött a második játékrész. Szerencsére tudtunk még rá válaszolni Hanusz révén. A 34. percben Bánhidi újabb találata azonban már haza vezetést jelentett a mérkőzésen először. Mindez tiszavirág életűnek bizonyult, hiszen Leimeter és Kovacevic válaszolt rá, visszaállítva a csurgói előnyt. 15:15-ös állást követően fontos percek következtek. Borsos, majd Vasic volt eredményes, melyet követően Tatai fontos védése következett. Krsmancic harmadik értékesített büntetőjének köszönhetően pedig hárommal megléptünk. A folytatásban sem hagyott alább rendkívül taktikus és kiváló játékunk. A Szeged ezen a napon nem nagyon tudta megtörni játékosaink fegyelmezettségét. Stabilan tartottunk pár gólos előnyünket. Gyakorlatilag aki pályára lépett együttesünkből, mindenki jól teljesített. Az egyik legjobb példa erre Pallag Péter, aki remek védéseket mutatott be az amúgy nagyszerű teljesítményt nyújtó Tatai Péter helyett pályára lépve. Kilenc perccel a vége előtt már néggyel is vezettünk, de nyilván ekkor sem lehetett biztosra venni, hogy itt ma csurgói szempontból szenzációs eredmény születik. Kettő perccel a lefújás előtt Szeitl Erik találata még mindig ezt a különbséget jelentette, így már egy kisebb csodának kellett volna történnie a hazai pontszerzéshez. Nos, ez elmaradt. Csakúgy, mint az első félidőt, ezt is csurgói gól zárta: Gábor Marcell talált be Mikler kapujába, kialakítva a végeredményt: MOL-PICK Szeged – Csurgói KK 30:33.


A Szeged mestere, Juan Carlos Pastor értékelésében nagyon sportszerűen elismerte, hogy megérdemelt csurgói győzelem született. Mindemellett óriási csalódásának is hangot adott, hiszen minden mérkőzésüket beszámítva utoljára három éve szenvedtek vereséget haza pályán, a Bajnokok Ligájában a Wisla Plock együttesétől.


Alem Toskic érthetően nagyon boldog volt a lefújást követően. A győzelem legfontosabb tényezőjeként azt említette meg elsősorban, hogy igyekeztek rengeteget futni, kihasználva a hazaiak fáradtságát. Azt is elmondta, játékosaink közül mindenki a maximumot nyújtotta, jó csapategységet is mutatva egyben

 

Ez a nagyon szép győzelem azonban akkor válik igazán értékessé, ha ebből a játékunkból erőt merítve, még több csatát sikerül megnyerni, fontos bajnoki pontokat szerezve.