További híreink

 • Közélet
 • Sport
Harmincnyolcan mondtak búcsút az Alma Maternek
Elbúcsúztak a végzősök a Kolping Szakgimnáziumban

  Az elmúlt hétvégén elballagtak a csurgói középiskolák végzősei. A Kolping Katolikus Szakgimnáziumban április 29-én, pénteken rendezték meg az ünnepi eseményt. A középfokú tanintézményben öt osztály tanulói mondtak végső búcsút iskolájuknak.

  18 éve csatlakozott hazánk az Európai Unióhoz

   Május elseje ebben az esztendőben kiemelt napot jelent. Ennek a hónapnak az első vasárnapján elsősorban az édesanyákat ünnepeljük természetesen, de ezen a napon csatlakoztunk az Európai Unióhoz. Tizennyolc évvel ezelőtt.

   Ősi családok Csurgón
   Ballagási szokások

    Manapság a ballagások, az ünnepélyes búcsúzások végig kísérik életünket. Az első, amikor magunk mögött hagyjuk az óvodát. Ezek a tradíciók az elmúlt kettő évben a Covid-járvány miatt nem kerülhettek megrendezésre. Idén a csurgói középiskolákban viszont már örömmel készültek a nagy eseményre.

    Ismét agrárfórumra került sor Csurgón

     Decembert követően ismét gazdafórumra került sor Csurgón. Előtte azonban sajtótájékoztatót tartottak az országos szervezetek elnökei, megyei elnökei, ahol szó volt az elkövetkezendő időszak közös agrárpolitikájáról, illetve a május 20-ai kamarai választásokról. Aktuális témaként felmerült a gázolajellátás kérdése is, amire megnyugtató válasz érkezett a gazdálkodók felé, mely szerint nem lesz ilyen jellegű probléma

     Vereség haza pályán a Pick Szegedtől
     Sima vereség a Balatonfüredtől

      Tízgólos vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk a Balatonfüred ellen. A hazai pályán lejátszott összecsapáson talán az eddigi legrosszabb félidőt produkálta együttesünk élvonalbeli szereplése óta. Az ellenfél ugyanis a 25. percben 15:3-ra vezetett. A második félidőben már sokkal jobban ment a játék, kiegyenlített küzdelem folyt, de a nagy gólarányú vereséget nem lehetett elkerülni.

      Szoros meccsen győzelem a NEKA fiataljai ellen

       Az ősszel elszenvedett idegenbeli vereségért szeretett volna visszavágni férfi kézilabda csapatunk a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesével szemben. Az első félidő a jó kezdés ellenére döntetlennel zárult. A folytatásban is maradt a szoros, nagy csata, de aztán ebben a játékrészben végig vezetve sikerült begyűjteni a bajnoki pontokat a rendkívül jó benyomást keltő, vendég fiatalok ellen. A végeredmény 26:23 lett.

       Döntetlen hazai pályán a Budakalász ellen
       Az alsóházi rájátszásban folytatja a női kézilabda csapat

        Véget ért az alapszakasz NB I/B-s női kézilabdázóink számára, amelyben végül a tíz csapat közül a hetedik helyet sikerült megszerezni. Ezzel az alsóházi rájátszásban folytatják a küzdelmet a keleti csoport csapataival összevonva. Skaliczki László vezetőedző elmondta, nehéz időszakon vannak túl, hiszen amellett, hogy sérülések, betegségek hátráltatták együttesünket, a bajnokság közben több kulcsjátékos is távozott, akiket nagyon nehéz volt pótolni.

        Egygólos vereség Gyöngyösön

         Vereséget szenvedett férfi kézilabda együttesünk a bajnokság legutóbbi fordulójában Gyöngyösön. Az első félidő közepén volt egy hullámvölgyünk, ami aztán végzetesnek bizonyult. Ekkor ugyanis öt góllal megléptek a hazaiak, ami soknak bizonyult. Hiába alakult szorosan a vége, a vezetést nem tudtuk átvenni. 32:31-re kaptunk ki.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum

         Műsor

         Május 22. vasárnap

           8:00: Vallási magazin – istentisztelet a Csurgói Református Templomból

           8.48: Képújság

         13.00: Csurgói Hírmagazin

         13.39: Így történt – archívműsor ismétlés

         14.06: Forgószínpad – színházi magazin ismétlés

         14.37: Kvantum – tudományos magazin ismétlés

         15.07: Költöző madarak – dokumentumfilm ismétlés

         15:57: Vallási magazin – istentisztelet a Csurgói Református Templomból                          ismétlés

         16.45: Csurgói Hírmagazin ismétlés

         17.25: Képújság

         Időkép

         Videók

         Naptár