További híreink

 • Közélet
 • Sport
Másodszor lett „idősbarát” a csurgói önkormányzat
Háromszáz töklámpás világított a gesztenyesoron

  A Csokonai Közösségi Ház munkatársai az elmúlt időszakban többször varázsolták színessé a sugárúti gesztenyesort. Idén Halloween ünnepére töklámpások készítésére hívták az érdeklődőket. Az ötlet nagy kihívás volt és óriási sikert aratott, amelynek leginkább a kicsik örültek. Az akciónak köszönhetően minden este háromszáz töklámpás világította meg a sugárutat.

  Hat téma az októberi testületi ülésen

   Október 28-án, csütörtökön délután tartotta októberi, soros ülését városunk képviselő-testülete. Összesen hat előterjesztés várt megtárgyalásra. Annak ellenére, hogy a két ülés közötti tisztségviselői beszámolónál viszonylag hosszabb ideig tartott a vita, végül minden napirendi pont egyhangú támogatást kapott a szűk félórás döntéshozatalon.

   Gobelin kiállítás a közösségi házban
   Városi megemlékezés az ’56-os események tiszteletére

    Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc tiszteletére rendezett városi megemlékezésre október 22-én, pénteken este került sor. A közösségi házban megtartott ünnepségen Szászfalvi László országgyűlési képviselő mondott beszédet. Műsort ebben az esztendőben a református iskola diákjai adtak.

    A gyógytestnevelés új lehetőségeiről szólt a konferencia

     „Új lehetőségek a gyógytestnevelésben” címmel szervezett egésznapos szakmai konferenciát a Csurgói Pedagógiai Szakszolgálat október 20-án, szerdán. Több érdekes előadás hangzott el a délelőtt folyamán, melyet követően a délutáni műhelymunkákon a gyakorlatban is bemutatásra került három foglalkozás, amely újfajta elemeket tartalmazott.

     Vereség hazai pályán az Eger ellen
     Fontos győzelem az első hazai mérkőzésen

      Nagy rangadó várt férfi kézilabda együttesünkre szeptember 18-án, pénteken. Az első hazai összecsapáson a Gyöngyös volt ugyanis az ellenfél. A kiváló védekezésnek és nagyszerű kapusteljesítménynek köszönhetően, az első játékrész végén 11:8-ra vezettünk. A második félidőben volt már hét gól is a különbség, de a vendégek bizonyították, hogy remek csapatuk van, és izgalmassá, nyílttá tették a végjátékot. Szerencsére azonban fordítani nem tudtak. A vége 26:24 lett.

      Nagyszerű győzelemmel kezdte a bajnokságot a női kézilabda csapat

       Több játékos távozott és érkezett is a nyáron a női kézilabda csapathoz. Skaliczki László vezetőedző elmondása szerint, éppen ezért szinte teljesen meg kellett változtatni a taktikai elemeket. Úgy néz ki, jól sikerült, hiszen a nyitófordulóban, hazai pályán szép győzelmet sikerült aratni a rendkívül jó erőkből álló Mohács ellen. Ráadásul kettő kulcsjátékos nélkülözése mellett. Az idei NB I/B-s bajnokságban egyébként új lebonyolítási rendszert vezettek be.

       Centenáriumi ünnepség műfüves focipálya avatással
       Csurgón járt a férfi kézilabda válogatott szövetségi kapitánya

        2022-ben Szlovákia és Magyarország rendezi a férfi kézilabda Európa Bajnokságot. Erről és Hanusz Egon válogatottbeli szerepéről kérdeztük Gulyás István szövetségi kapitányt, aki a Liga Kupa döntő csurgói visszavágóját személyesen is eljött megtekinteni.

        Sikeres szezon után búcsúzik Alem Toskic

         A férfi kézilabda csapat edzője, Alem Toskics Szlovéniában folytatja edzői pályafutását a nyártól, a hosszú évek óta Bajnokok Ligájában szereplő Celje együttesénél. A sajtótájékoztató után készült egy gyors interjú Alem Toskic-csal, Darko Pavlovic másodedző tolmácsolási segítségével.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum