További híreink

 • Közélet
 • Sport
Vegyszermentes kertészkedés Csurgón
Széleskörű fejlesztések a Metalluxban

  A Metallux Zrt. nemcsak Csurgón, hanem országosan is ismert vállalat. Jelenleg közel ötven főt foglalkoztat. A cég menedzsmentje sok energiát és pénzeszközt fordít a piacon való fennmaradáshoz. Ezekhez a feladatokhoz nagyban hozzájárulnak a sikeres pályázati források is. Július 22-én, pénteken egy közel kettőszázmilliós infrastrukturális és technológiai fejlesztési pályázat megnyitóját rendezték meg.

  Jelentkezni lehet szerződéses határvadásznak

   Szerződéses határvadászokat toboroz a rendőrség a készenléti ezredébe. Feladatuk elsősorban az államhatár őrzése öt keleti és déli megye tekintetében. Az érdeklődőknek természetesen meg kell felelniük a jelentkezési feltételeknek, illetve a különböző alkalmassági vizsgákon. A 160 órás képzést, a vizsgákat és az eskületételt követően lehet majd megkezdeni a munkát.

   Elfogadta az Országgyűlés a 2023-as év költségvetését
   Öt téma az „Egyebek” napirendi pontban

    Levélben előzetesen öt kérdést tett fel Ilia Csaba önkormányzati képviselő, melyekre a legutóbbi testületi ülésen kapott választ az „Egyebek” napirendi pontban. Ebből négyre Tóth Sándor, a Beruházási és Műszaki Iroda vezetője válaszolt: a Hunyadi utcai csapadékvíz-elvezető árok burkolatának a befejezésére, a kátyúzás várható időpontjára, a kerékpárút egyik szakaszán történt csőtörés után mikor történik meg a helyreállítás, illetve a Béke utcai járdaépítésre. Füstös János polgármester pedig arról igyekezett információval szolgálni, hogy miért nincs nyári gyermekfelügyelet valamelyik általános iskolában.

    15 éve szervezi meg Ákli Krisztián a színjátszó tábor

     Tizenötödik alkalommal került megrendezésre a színjátszó tábor. Az utóbbi pár évhez hasonlóan, idén is kettőhetes volt július 4-től kezdődően. Az elsőn a középiskolások, a másodikon a főiskolások, egyetemisták vették birtokba a színpadot.

     Rekordlétszám, neves edzők és játékosok a kézilabda táborban
     Felemás félidő győzelemmel

      Kettőgólos győzelmet aratott férfi kézilabda csapatunk a bajnokság utolsó hazai mérkőzésén. Az ellenfél a fiatalokból álló kis Veszprém volt. A kilátogató szurkolók felemás félidőt láthattak. Együttesünkből kiemelkedett Gábor Marcell teljesítménye, aki 11 találatot szerzett. A vége 30:28 lett.

      Minimális különbségű vereség a gólgazdag meccsen

       Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el férfi kézilabda csapatunk. A hazai környezetben lejátszott, Ferencváros elleni összecsapást elsősorban az első félidei gyenge védekezésünk határozta meg, hiszen 30 perc alatt 21 gólt kaptunk, míg 16-ot lőttünk. Talán egy kicsit későn jött a taktikaváltás az utolsó tíz percre, melynek köszönhetően esélyünk nyílt a pontszerzésre. Sajnos azonban ez nem sikerült, 36:35-re kikaptunk.

       Vereség haza pályán a Pick Szegedtől
       Sima vereség a Balatonfüredtől

        Tízgólos vereséget szenvedett férfi kézilabda csapatunk a Balatonfüred ellen. A hazai pályán lejátszott összecsapáson talán az eddigi legrosszabb félidőt produkálta együttesünk élvonalbeli szereplése óta. Az ellenfél ugyanis a 25. percben 15:3-ra vezetett. A második félidőben már sokkal jobban ment a játék, kiegyenlített küzdelem folyt, de a nagy gólarányú vereséget nem lehetett elkerülni.

        Szoros meccsen győzelem a NEKA fiataljai ellen

         Az ősszel elszenvedett idegenbeli vereségért szeretett volna visszavágni férfi kézilabda csapatunk a Nemzeti Kézilabda Akadémia együttesével szemben. Az első félidő a jó kezdés ellenére döntetlennel zárult. A folytatásban is maradt a szoros, nagy csata, de aztán ebben a játékrészben végig vezetve sikerült begyűjteni a bajnoki pontokat a rendkívül jó benyomást keltő, vendég fiatalok ellen. A végeredmény 26:23 lett.

         Hírek a közelmúltból

         Hír archívum

         Műsor

         Augusztus 12. péntek

           7.00: Így történt – archívműsor ismétlés

           7.50: Képújság

         10.00: Így történt – archívműsor ismétlés

         10.50: Képújság

         13.00: Így történt – archívműsor ismétlés

         13:50: Vallási magazin - mise a Jézus Szíve Katolikus Templomból ismétlés

         14.33: Képújság

         16.00: Így történt – archívműsor ismétlés

         16.50: Képújság

         19.00: Így történt – archívműsor ismétlés

         19.51: Forgószínpad - színházi magazin

         20:17: A Kocsis bicska születése – dokumentumfilm ismétlés

         21.12: Képújság

         Időkép

         Videók

         Naptár