Pedagógusait köszöntötte a város

Június első vasárnapján a pedagógusokat köszöntjük. Ebből az alkalomból tartott ünnepséget csütörtökön Városunk Önkormányzata és a Kaposvári Tankerületi Központ. A megjelent pedagógusokat Füstös János polgármester köszöntötte. Természetesen elismerő díjak is átadásra kerültek. Műsort a kaposvári Kultúr Találka művészeti csoport zenészei adtak, megzenésített versekkel készülve.

 Pedagógusait köszöntötte a város

A csurgói pedagógusokat köszöntötte csütörtökön az önkormányzat, illetve a Kaposvári Tankerületi Központ. Előzetesen azonban egy börzére került sor, melynek keretében az érdeklődők megtekintették a Csokonai Vitéz Mihályról szóló interaktív tárlatot. Ennek végén Márton-Szűcs Brigitta intézményvezető hangsúlyozta ki a múzeumpedagógia jelentőségét. Elmondta, céljuk az, hogy ki legyenek használva a kiállítás adta lehetőségek, szorosan együttműködve az iskolákkal. Ezáltal létrehozni egy olyan oktatást segítő kínálatot, amelyből a csurgói kulturális intézmények is profitálhatnak. Ezzel az együttgondolkodással elősegítve a kreatív tanítást. A rendezvény ünnepi részére ez alkalommal is, mint minden évben, sok pedagógus, illetve a pedagógiai munkát segítő dolgozó jött el. Itt elsőként városunk polgármestere mondta el köszönő gondolatait.

 

Füstös János szavait követően került sor a kitüntető díjak átadására. Posztumusz Pro Urbe -díjat kapott Horváthné Kiss Aranka és férje, Horváth Endre. Elsőként az ő életrajza hangzott el. Felesége életrajzának a bemutatásában Horváthné Kiss Aranka gondolatai is elhangzottak, miként vélekedett munkásságáról. A díjakat az elhunyt házaspár lányai vették át, melyet követően is még hosszan szólt a zúgó vastaps.

 

Az ünnepi alkalmon további elismeréseket is átadtak. Elsőként a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatójának a dicsérőoklevelét kapta Timárné Mikola Erzsébet, köszönetképpen magas szintű pedagógiai munkájáért. Ezt követően Dergecz Dezsőné szintén hosszú évek óta tartó, elhivatott szakmai munkája miniszteri elismerő oklevéllel lett jutalmazva. Kollégáiktól természetesen nekik is járt a taps. Nem maradt el a műsor ezen az alkalmon sem. Az idei alkalomra egy kaposvári művészeti csoport, a Kultúr Találka készült zenei fellépéssel. A bő félórás előadást követően, zárásként állófogadásra várták a megjelent pedagógusokat.