13 előterjesztés a novemberi testületi ülésen

Megtartotta soros ülését városunk képviselő-testülete november 17-én, csütörtökön délután. Eredetileg nyolc napirendi pont várt volna megtárgyalásra, de végül ez a szám 13-ra nőtt, melyek közül mindegyik elfogadásra került.

13 előterjesztés a novemberi testületi ülésen

Az eredetileg tervezetthez képest öttel bővült a képviselő-testület legutóbbi, soros ülésén a napirendi pontok száma, így összesen 13-ban kellett döntést hozni november 17-én, csütörtökön délután. Elsőként elfogadták a Városi Uszoda 2023-tól 2025-ig tartó beruházási és fejlesztési ütemtervét, majd a sportcsarnok hődíjszolgáltatásáról volt szó. Ilia Csaba markáns véleményét fogalmazta meg a témával kapcsolatosan, illetve a jelenlegi és a várható részleges bezárással kapcsolatosan is hangzott el információ. Az előterjesztés végül 3:2 arányban lett támogatva „igen”-nel és kettő „nem”-mel támogatásra került.

 

A folytatásban kiírásra került a Sportcsarnok Kft. ügyvezetői állása, majd ugyanennek a cégnek elfogadták az idei évi üzleti tervét, majd a Városgazdálkodási Kft-é következett, ahol szintén Ilia Csaba szólt hozzá.

 

Ugyanígy, egy ellenszavazat mellett támogatásra került az Ipari Park Kft. üzleti terve is, majd hetedikként a közvilágítás időtartamával, illetve mértékével kapcsolatos rendelet került megalkotásra, melyben a főút melletti világítás részleges elvonása már szerepel. Mindezzel mintegy 20-25 százalékos megtakarítást érhet el a város az áramdíj szempontjából. Következő téma a fogorvosi ügyelet alapellátása volt, amely csak formai szerződésmódosítást jelentett, hiszen ezt a csurgói lakosok számára továbbra is Kaposvári Humánszolgáltatási Gondnokság fogja végezni. Ezután együttműködési megállapodás létrehozásáról döntöttek a képviselők, majd a kamerarendszer felügyeleti szerződése került módosításra.

 

Az elfogadása után a Családsegítő Központ és a Szociális Intézmény épületének a használati szerződése került módosításra, mely szerint a tulajdonos Csurgói Önkormányzat a rezsiköltségeket arányos részben továbbszámlázza a Többcélú Társulás által fenntartott intézményeknek. Utolsó előttiként a közös önkormányzati hivatal igazgatási szüneteinek a napjait módosították és egészítették ki a jövő évre vonatkozóan, az erről szóló törvénynek megfelelően. Zárásként tudomásul vették a két ülés közti tisztségviselői tevékenységekről szóló beszámolókat.

 

 

 Műsor

November 28. hétfő

18.02: Kortalan Torna az idősek egészségéért: váll, nyak

18.13: Diagnózis – egészségügyi magazin

18.49: Kortalan Torna az idősek egészségéért: váll, nyak

19.00: Csurgói Híradó

19.16: Kortalan Torna az idősek egészségéért: váll, nyak

19.26: Így történt – archívműsor

19.55: Kortalan Torna az idősek egészségéért: váll, nyak

20.07: Képújság

22.00: Csurgói Híradó ismétlés

22.15: Így történt – archívműsor ismétlés

22.43: Diagnózis – egészségügyi magazin ismétlés

23.18: Képújság

 

November 29. kedd

  7.00: Csurgói Híradó ismétlés

  7.14: Képújság

10.00: Csurgói Híradó ismétlés

10.14: Képújság

13.00: Csurgói Híradó ismétlés

13.14: Így történt – archívműsor ismétlés

13.43: Képújság

15.50: Kortalan Torna az idősek egészségéért: lábgyakorlatok

16.00: Csurgói Híradó ismétlés

16.14: Kortalan Torna az idősek egészségéért: lábgyakorlatok

16.23: Képújság

18.50: Kortalan Torna az idősek egészségéért: lábgyakorlatok

19.00: Csurgói Híradó ismétlés

19.14: Kortalan Torna az idősek egészségéért: lábgyakorlatok

19.24: Így történt – archívműsor ismétlés

19.54: Diagnózis – egészségügyi magazin ismétlés

20.24: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár