230 éves a Csokonai Református Gimnázium

1792-ben már megindult a tanítás az első oskolában a Festetics-major egyik épületében. Majd utána indult meg az új iskola a Csokonai Református Gimnázium építése. Ennek a rendkívüli eseményeknek a 230-ik születésnapját ünnepelték az elmúlt hét végén. A magasztos nap június 4-én ünnepi hálaadó istentisztelettel indult.

230 éves a Csokonai Református Gimnázium

A Csokonai Református Gimnázium 230 éves fennállásának évfordulóján hálaadó ünnepi istentiszteleten, öregdiák találkozón, kiállításokon, kulturális programokon vettek részt az iskola diákjai, vendégei. A Csurgói Református templomban rendezett istentiszteleten Szászfalvi László református lelkész hirdetett igét. Az ünnepi alkalom a 105. zsoltár első énekével kezdődött.

 

Az istentisztelet után köszöntők következtek. Csurgó város nevében Füstös János polgármester gratulált az intézménynek, majd egy emléktáblát nyújtott át az iskola igazgatójának. A hivatalos gratulációkat az intézmény kisiskolásainak közös éneke követte.

 

Az ünnepi esemény végén Füstösné Ábrahám Judit igazgató osztotta meg gondolatait. A hálaadó istentisztelet és ünnepség a himnusz hangjaival zárult.