35 év a hívek szolgálatában

35 esztendeje kezdte meg szolgálatát Csurgón Szászfalvi László és felesége, Judit. Ebből az alkalomból került sor hálaadó istentiszteletre múlt héten, vasárnap délelőtt az Alsoki Református Templomban. Az eseményen többen köszöntötték a lelkész házaspárt. A jubileumi, ünnepi alkalmon Hella Ferenc, a Somogyi Református Egyházmegye esperese hirdetett igét.

35 év a hívek szolgálatában

Hálaadó istentiszteletre került sor október 10-én, vagyis múlt héten, vasárnap délelőtt az Alsoki Református Templomban. Szászfalvi László és felesége, Judit ugyanis éppen 35 esztendeje érkeztek szolgálni Csurgóra.

 

Igehirdetést Hella Ferenc megyei esperes tartott, aki a 90. zsoltárból idézett, melyhez kötötte gondolatait. Az ünnepi alkalmon a nyári hittantáborban résztvevő gyermekek egy dallal készültek.

 

A hálaadó istentiszteletre sokan jöttek el, akik közül többen is köszöntőt mondtak. Elsőként az alsoki egyházkerület egyik gondnoka. Őt a református iskola igazgatója, Füstösné Ábrahám Judit követte, aki az intézményért tett munkát köszönte meg elsősorban. Hálás szívvel mondott köszönetet a szentai, majd és az inkei gyülekezet képviselője. Az eseményre természetesen más csurgói felekezetekből is érkeztek meghívottak. A város nevében Füstös János polgármester méltatta a jubiláló házaspárt és munkásságukat.

 

Az ajándékozásokat követően, Szászfalvi László mondott köszönetet felesége nevében is mindenkinek, majd szavai elején a legfontosabb célt hangsúlyozta, melynek szellemében kezdték meg csurgói szolgálatukat.

 

Zárásként kettő himnusz hangzott el. Nemzeti imádságunk, előtte pedig a 90. zsoltár. A hálaadó istentisztelet az alsoki gyülekezet szeretetvendégségével zárult.

 

 Műsor

December 1. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

16:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

17.29: Képújság

18.24: A szomszéd vár – turisztikai magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

19:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

20.28: Testületi ülés (novemberi soros) ismétlés

20.53: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár