A gyógytestnevelés új lehetőségeiről szólt a konferencia

„Új lehetőségek a gyógytestnevelésben” címmel szervezett egésznapos szakmai konferenciát a Csurgói Pedagógiai Szakszolgálat október 20-án, szerdán. Több érdekes előadás hangzott el a délelőtt folyamán, melyet követően a délutáni műhelymunkákon a gyakorlatban is bemutatásra került három foglalkozás, amely újfajta elemeket tartalmazott.

A gyógytestnevelés új lehetőségeiről szólt a konferencia

Köszöntőkkel kezdődött az az egész napos konferencia, melyet a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Csurgói Tagintézménye szervezett. Elsőként a vezetője, Füstösné Dergez Veronika, majd Füstös János polgármester, végezetül Táskai Erzsébet, megyei főigazgató-helyettes mondta el gondolatait. Ezt követően a „Sportolj az egészségért” című rajzpályázat első három helyezettjének, illetve a különdíjasoknak adták át jól megérdemelt jutalmukat. A rendezvény folytatásában hét előadás hangzott el. Bevezetésként a gyógytestnevelés aktuális helyzetéről és problémáiról adott széleskörű tájékoztatást Majdán Nimród. A rendezvény nem véletlenül kapta „Az új lehetőségek a gyógytestnevelésben” címet. Erről szóltak ugyanis a többi szakemberek, köztük az egyetlen csurgói előadó, Balogh Veronika, aki a szivacskézilabdázásban rejlő hasznos gyakorlatokról osztotta meg ismereteit.


Balogh Veronika ennek kapcsán kihangsúlyozta, a gyógytestnevelésben való alkalmazás során azért elsősorban nem a szülők által is ismert általános szivacskézilabdázásról van szó.


Az ebédet követően, délután a műhelymunkákkal folytatódott az esemény. Egészen pontosan három gyakorlati bemutatóval, melyek a református iskola nem rég átadott tornatermében zajlottak. A csurgói gyógytestnevelő is készült a szivacskézilabda alkalmazásának a lehetőségeit szemléltetve. Ezen kívül új eszközöket ismerhettek meg a résztvevők, illetve zárásként a jógáé volt a főszerep, melynek a jótékony hatása most elsősorban a közérzetjavulásban volt tapasztalható.

 

 Műsor

December 1. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

16:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

17.29: Képújság

18.24: A szomszéd vár – turisztikai magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

19:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

20.28: Testületi ülés (novemberi soros) ismétlés

20.53: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár