A Magyar Kultúra Napját ünnepelte Csurgó

Pénteken a késő délutáni órákban ünnepelte városunk a Magyar Kultúra Napját. A református gimnázium dísztermében megtartott eseményen ünnepi gondolatait professzor doktor Rosta István osztotta meg a jelenlévőkkel. Műsorral ez alkalommal a Kolping Nagyváthy János Középiskola diákjai készültek.

A Magyar Kultúra Napját ünnepelte Csurgó

Január 20-án, vagyis pénteken került sor a Magyar Kultúra Napja alkalmából megtartott városi ünnepségre a Csokonai Református Gimnázium dísztermében. 1989 óta ünnepeljük ezt országszerte, Himnuszunk születésnapján, amely éppen kettőszáz esztendeje született meg Kölcsey Ferenc által. Az eseményen professzor doktor Rosta István mondott beszédet.

 

Az ünnepi gondolatokat rendkívül színvonalas műsor követte a Kolping Nagyváthy János Középiskola diákjainak az előadásában. A produkció végén az előadás szereplői ajándékkal kedveskedtek felkészítőjüknek, Tápler Orsolya tanárnőnek. A Magyar Kultúra Napja a Szózat hangjaival fejeződött be, melyet követően, zárásként egy rajzpályázat eredményhirdetésére került sor.

 

 

 Műsor

Március 22. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2023. március 19.) ismétlés

16.42: Vallási magazin – Istentisztelet az Alsoki Református Templomból ismétlés

17.25: Képújság

18.28: Generációnk – nyugdíjas ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2023. március 19.) ismétlés

19.42: Vallási magazin – Istentisztelet az Alsoki Református Templomból ismétlés

20.25: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár