A malakológiáról szólt az első tudományos előadás

Újabb népfőiskolai tanévet indított a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány. A tudományos témájú előadás-sorozat első alkalmán a malakológiával, vagyis a puhatestűekkel foglalkozó állattannal ismertette meg a résztvevőket Szabó Sándor. Az esemény másik részében a civil szervezet elnöke mutatta be „Az ezer éves végvár Csurgó” című könyvet, amely az előző tanév előadásainak a kivonatát tartalmazza. A végén oklevelek kiosztására került sor.

A malakológiáról szólt az első tudományos előadás

Tudományos témájú előadásokkal indított újabb népfőiskolai előadás-sorozatot a Csurgói Baksay Sándor Alapítvány. Az első alkalomra november 10-én, szerdán került sor, melynek az elején Szabó Sándor tartott érdekes előadást a malakológiában, vagyis a puhatestű fajokkal foglalkozó állattanban szerzett tapasztalatairól, illetve kutatásairól, eredményeiről beszámolva. Ez a tudományág nagyon régóta rabul ejtette őt. A külföldön is több előadást tartott szakember az elmúlt években újabb eredményeket tudott felmutatni, illetve beszámolni róla.


Az est második felében az előző tanév került lezárásra. Ennek keretében Vörös Mátyás, a Baksay Alapítvány elnöke mutatta be „Az ezeréves végvár Csurgó” című könyvet, annak tartalmát. Ezt a csurgói népfőiskoláról szóló történeti visszatekintéssel kezdte.


A bemutatót követően a civil szervezet elnöke oklevelet és egy könyvet adott át elsőként az előadóknak, majd azoknak az érdeklődőknek, akik az előadások nagy részét meghallgatták és beküldött igazolásukkal ezt bizonyítani is tudták. A tudományos előadások következő része még nem tudni, mikor kerül megrendezésre.

 

 Műsor

December 1. szerda

16.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

16:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

17.29: Képújság

18.24: A szomszéd vár – turisztikai magazin ismétlés

19.00: Csurgói Hírmagazin (2021. november 28.) ismétlés

19:46: Vallási magazin – istentisztelet az Alsoki Református                               Templomból ismétlés

20.28: Testületi ülés (novemberi soros) ismétlés

20.53: Képújság

Időkép

Legfrissebb hírek

Naptár